Páchnoucí louže se má v severní části Libně objevovat už zhruba osm let. Média včetně Blesku na přetrvávající situaci upozornila poprvé loni v dubnu, kdy byl stav v Pivovarnické ulici skutečně žalostný: místo se nedalo zdolat suchou nohou, natož aby tudy projela auta.

Během loňského léta na místě proběhl neoficiální zásah, který nebyl realizován radnicí Prahy 8. Po těchto úpravách mohla voda částečně začít odtékat, stále však nešlo o definitivní řešení a jezírko se tu v menší míře objevovalo dál.

V posledních dnech je Praha vystavována vytrvalým dešťovým i sněhovým přeháňkám. Po návštěvě místa je patrné, že voda se v Pivovarnické ulici drží stále. Dlouho avizovaná revitalizace území tedy stále neproběhla, byť byla ohlášena ještě na loňské léto. Nutno dodat, že voda se na místě díky oficiálně neposvěcenému zásahu trvale zadržuje v menší míře, než tomu bylo na jaře loňského roku.

TSK: Nemáme potřebnou dokumentaci

Tisková mluvčí TSK Barbora Lišková Blesku sdělila, že na místě hodlá realizovat revitalizaci, která bude definitivním řešením pro tuto lokalitu. Pro zdárné zahájení všech úkonů je však nezbytné, aby radnice Prahy 8 dodala projektovou dokumentaci a stavební povolení.

„Ve chvíli, kdy bude hotové a pravomocné stavební povolení, získáme projektovou dokumentaci a budou nám přiděleny finanční prostředky, začneme akci realizovat. Vypíšeme soutěž na zhotovitele a začneme revitalizovat,“ uvedla Barbora Lišková. Zdůraznila, že platné stavební povolení je pro tento zásah podmínkou.

Kdy radnice Prahy 8 předá TSK veškeré nezbytné dokumenty, není v tuto chvíli jasné. Blesk.cz tyto informace připravuje.

Fotogalerie
9 fotografií