Za luxusní jachtu, kterou vyrobila holandská společnost Oceanco, zaplatil Jerry Jones v přepočtu 5,5 miliardy Kč. Není se čemu divit, když tato 110 m dlouhá kráska skýtá 2 přistávací plochy pro vrtulník, garáže, bazén, saunu, parní lázeň, masážní místnost, tělocvičnu a dokonce vlastní plážový klub. Místa na spaní zde najde 14 hostů, o něž pečuje 30členná posádka. „Bravo Eugenia“ byla dokončena na konci roku 2018 a nese jméno po Jonesově manželce Gene (Eugenia).

Společnost se snažila vyrobit loď tak, aby její pohon byl výkonný a zároveň ekologicky šetrný. „Připojená na hybridní pohonný systém dokáže Bravo vyvinout výjimečný výkon a rovněž nabízí několik operačních módů, které dokážou loď přizpůsobit podmínkám napříč oceány po celém světě,“ řekl James Roy, výkonný ředitel partnerské firmy Lateral.

Podnikatel a ropný magnát, jehož jmění se odhaduje na 150 miliard Kč, je znám zálibou pro své „hračky“. Kromě nové lodi vlastnil také luxusní autobus pro svůj fotbalový tým, který ho přišel na cca 44,5 milionu korun. Vozítko se jmenovalo „Elegant Lady“ (elegantní dáma). V roce 2016 však autobus zažil fatální nehodu, když na silnici odbočoval, kdy neměl. Při havárii tehdy zemřeli 4 lidé, z nichž nikdo nepatřil mezi posádku autobusu. Ani jeden z členů týmu však nebyl z ničeho obviněn.

Fotogalerie
17 fotografií