Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Michaela Maurerová: Otce dítěte neprozradím

14. ledna 2019 | 06:00

Léta nás Michaela Maurerová (39)  provázela televizním pořadem Bedekr a cestování je jedna z jejích velkých vášní. Krásná a inspirativní herečka, navrch patronka mnoha charitativních projektů. Máma dvojčat Pepy a Magdalenky (10) a teď také holčičky Emmy, která přišla na svět přesně před měsícem.

Nedávno jste se stala znovu maminkou. Jak se cítíte?
Jsem šťastná. Porod probíhal stejně dobře jako u dvojčat a trval čtyři hodiny. Musím poděkovat paní doktorce Věře Pavlů, která se o mě v nemocnici v Hořovicích výborně starala. Už po třech dnech jsem mohla jet domů. Magda s Pepou se narodili předčasně, ale u Emmy probíhalo všechno podle plánu.

Je pravda, že s třetím dítětem jste už nepočítala?
Člověk si myslí, že věci budou tak, jak si je naplánoval, ale vždycky je nakonec všechno jinak. Věřím, že i tohle zařídí nějaká síla nad námi, ať už je to Bůh, nebo Buddha.

Jaké jste měla těhotenství?
Docela těžké. První čtyři měsíce jsem protrpěla a chvílemi bylo náročné to skloubit s mojí profesí. Dokonce jsem onemocněla a musela brát antibiotika, ale v Praze o mě skvěle pečoval pan doktor Vécan.

Co na sestřičku říkají Magda s Pepou?
Děti jsou nadšené, obě se moc těšily. Emmu teď máme doma místo televize nebo krbu, protože se na ni nemůžeme vynadívat. Dvojčata se dokonce hádají o to, kdo s čím bude pomáhat. Vaří mi čaj pro kojící matky, podávají pleny a chodí nakupovat. Berou to zodpovědně. Jenom doufám, že jim počáteční nadšení vydrží, a nepřestane je to za chvilku bavit.

Kdo je tatínkem Emmy, před veřejností tajíte. Nepřišla teď ta správná chvíle odkrýt jeho identitu?
S přítelem spolu žijeme, fungujeme a milujeme se. Nikde se ale neschováváme, nenosíme černé brýle a kšiltovky. Na druhou stranu ho nechci medializovat, protože pracuje v úplně jiném oboru a nepřeje si to. Je to to nejmenší, co pro něj můžu udělat.

Před lety jste nemohla přijít do jiného stavu. Nevadí vám, že se na to ptám?
Naopak, ráda o tom mluvím otevřeně. To, že má někdo potíže s otěhotněním přece není žádná ostuda. Pro mě je to společensky důležité téma, protože lidí, které to trápí, je mnoho. Pokud někdo nemůže otěhotnět přirozeně, je přece skvělé, že může využít možností, které přináší moderní medicína. Mně se díky tomu podařilo mít dvě úžasné zdravé děti.

Celý rozhovor si můžete přečíst v novém čísle tištěného Blesku pro ženy!

Autor: dan
Video se připravuje ...