Na otázky kolem incidentu v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN nejdřív Michal nechtěl odpovídat. „Je to trapný... Neotvírejme to,“ řekl, ale nakonec přece jen předložil svůj pohled na věc. „Prodavačka prostě ztratila atribut dámy. A na mě nikdo nebude křičet, to ať si dělá doma!“ říká hvězda seriálu Krejzovi či Ordinace v růžové zahradě 2.

„Byla tam slečna, která obsluhovala první den a evidentně nepochopila, co chci, a tak si zavolala posilu,“ vzpomíná Novotný. Chtěl prý jen menší porci za cenu plnohodnotné. Nerad totiž plýtvá jídlem. „Najednou přišla nějaká paní a ta mě začala vychovávat. Jenže na mě můžete křičet tak pět vteřin, pak následuje reakce, která přišla i tady. Kdyby se chovala jako dáma, tak bych jí nikdy neřekl, co jsem řekl,“ hájí se.

Podle svědků incidentu, který se odehrál v září 2017 ve večerních hodinách v pražské Kaprově ulici, opilý herec měl prodavačce vulgárně nadávat. „Říkal jí, že je tlustá p**a, fotil si ji na mobil a vyhrožoval, že se postará, aby ji vyhodili! Holka se úplně rozklepala a rozbrečela, omlouvala se mu, ale to ho ještě víc povzbuzovalo,“ líčil tehdy Blesku svědek s tím, že Novotný prodavačku dokonce plácl po rukou.

„Jsem zpruzelý z toho, že když se chovám slušně, a tady jsem se zpočátku také tak choval, je reakce opačná, než by se dalo podle bontonu očekávat. Tak pak následuje náraz,“ vysvětluje herec své počínání. „Já se nenechám vychovávat od paní prodavačky z KFC,“ dodává Novotný.

Velká zpověď Michala Novotného už v pátek v Blesk tv MAGAZÍNU! A dále čtěte:

➤ Nová hvězda Ordinace Jan Hájek přiznává epilepsii a tvrdí: Jsem magnet na potíže!

➤ Velký herecký test: Hrachovcová, Stránský, Laurinová předvádějí, jak se hrají emoce

Blesk TV Magazín
Autor: Foto: FTV Prima, archiv

Fotogalerie
32 fotografií