Když strážníci přišli blíž a uviděli ve voze nezraněnou ženu a muže, zajímali se o to, co se přihodilo. Muž (30) jim tvrdil, že dostal na silnici smyk, po kterém s autem zapadl, a snaží se ho prý vyprostit.

Jenže strážníci se nenechali jen tak odbýt. Nejprve je zaujalo, že se kolem auta povalují lopata, pletivo na stromky a rákosový koberec. Pochybnosti o pravdivosti mužových slov zesílily, když jeden ze strážníků našel na nedaleké budově vypáčené vstupní dveře a poškozený visací zámek.

„Všude kolem byly zároveň stopy obuvi shodující se s podrážkou přítomného muže. Ten přiznal, že v objektu skutečně byl, a během chvíle ještě třikrát změnil vysvětlení, jak a kvůli čemu vlastně na místo přijel,“ popsal zmatenou reakci muže mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Mimo jiné tvrdil, že chtěl s ženou pouze strávit intimní chvilku. Proč se ale nepozorovaně pokusil ukrýt do bláta pod auto velké pákově kleště, ani z jakého důvodu má ve vozidle páčidlo, už nevysvětlit nedokázal.

Další pohádky už hlídka nechtěla poslouchat. Kontaktovala majitele domu a třicetiletého muže předala republikovým kolegům pro podezření ze spáchání trestného činu.

Video: Tahle vloupačka nevyšla, pobertu zkrotila policejní pistole