Ředitelce také vyhrožoval, že pokud panenku miminka černé pleti neodstraní, udělá školce špatnou reklamu. V anonymním e-mailu se pohoršoval nad panenkou, která "nemá přirozenou středoevropskou barvu".

„Jsme v české republice a jsme bílý. Nehodlám tento nechutný způsob propagandy multi-kulti v žádném případě tolerovat!!,“ napsal v e-mailu. „Berte to jako první a poslední přátelské upozornění. Situaci si osobně zkontroluji,“ dodal rodič. Ředitelka se obrátila na policii. Ta muže začala vyšetřovat v listopadu 2017.

Přiznal se, jednal prý ve strachu

Při výslechu se přiznal a řekl, že e-mail napsal ze strachu o své děti. Neustále prý viděl v médiích, že se sem "valí nelegální imigranti, kteří napadají lidi".

Na dotaz, proč jej panenka tolik rozlítila, odpověděl, že je to "tou situací, která nám je předkládána politiky, médii, kdy jsou potlačovány křesťanské hodnoty v zájmu větší ochrany práv menšin".

Od případného zveřejnění fotky panenky na facebooku prý "čekal nějaké lajky" a chtěl vyvolat diskusi, nic jiného.

Své jednání označil za největší hloupost svého života, vyjádřil lítost a policii předal omluvný dopis pro ředitelku.

Stěžoval si až u Ústavního soudu

Okresní státní zastupitelství Plzeň-město rozhodlo o podmíněném zastavení trestního stíhání a stanovilo roční zkušební dobu.

Podle žalobců se muž přiznal a všeho litoval, na druhou stranu čin nese veškeré znaky vydírání. Žalobci také muže upozornili na to, že rozhodnutí je prozatímní a podmínečné. Pokud by se ve zkušební době neosvědčil, pokračovalo by stíhání podáním obžaloby.

Podmínečné zastavení ale muži nestačilo a obrátil se na Ústavní soud, požadoval úplné zastavení. Ve stížnosti obhajoba zopakovala, že odeslání e-mailu nepovažuje za trestný čin. Nepochodil. Ústavní soud se přiklonil k názoru žalobců, podle kterých čin vykazoval znaky vydírání. Ředitelce, která zodpovídá za bezpečnost dětí i za dobrou pověst školky, muž hrozil "velmi nelichotivou reklamou".

VIDEO: První reklama na Barbie z roku 1959.

Video
Video se připravuje ...

První reklama na Barbie z roku 1959 Youtube.com/BarbieCollectorsBarbieVideo/BPŽ