Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Do Terezina případu se vložil Vrchní soud: Nového svědka se bojí i právník mladé Češky

Autor: dce - 
12. ledna 2019
12:54

Češka Tereza H. (22), kterou v Pákistánu obžalovali za pašování drog, se už už těšila na závěr soudu, ale vypadá to, že si ještě počká. Do případu se vložil Vrchní soud a přikázal výslech důležitého svědka. Jeho výpovědi se obává i Terezin právník!

Terezin nový soudce sliboval rozsudek do konce ledna, ale vypadá to, že i jeho sliby se nesplní. Pro jednou za to ale nemůže neustálé odročování z důvodů náboženských cest, golfových turnajů či dovolených. Do případu mladé Češky se vložil Vrchní soud v Láhauru a nařídil výslech svědka, kterého již před několika měsíci navrhoval předvolat státní zástupce.

Soudce ale tehdy jeho předvolání zamítl. A Tereza si mohla oddechnout, teď je ale opět jako na trní. Podle zdroje Blesku se totiž jedná o zaměstnance Western Union, který má popsat finanční propojení mezi Terezou a druhým obžalovaným Shoaibem Hafeez Khanem.

Ten ve své závěrečné výpovědi odmítl, že by se měl na pašování drog podílet a tvrdí, že Češku ani nezná. Nový svědek ale podle všeho bude tvrdit přesný opak - Terezin právník se totiž jeho výpovědi značně obává.

Terezu zadrželi pákistánští celníci na letišti v Láhauru 10. ledna. Při třetí kontrole u ní totiž objevili téměř devět kilogramů heroinu. Mladá Češka tvrdí, že o drogách nevěděla. Už téměř rok teď Tereza navštěvuje láhaurský soud a čeká na rozsudek. Vzhledem k tomu, že jde o cizinku a vezla méně než 10 kilo drog, nehrozí jí trest smrti a patrně ani doživotí. I tak čelí deseti letům v místním vězení. Česko totiž nemá s Pákistánem dohodu o vydávání zločinců.

Pohybovenadany ( 12. ledna 2019 23:41 )

Decka jsou dnes vychovavane mobilem a you tube . Tak zdegenerovanou mládež jste neviděli . Učení , sporty , úcta , výchova , vsechno je v hajˇzlu

Pohybovenadany ( 12. ledna 2019 23:34 )

Hlavně aby se též přihlásil nekdo na tu Dovolenou pro Seniory 55+

sukin-sa-vracia ( 12. ledna 2019 22:56 )

Terezka je velká bojovnice která se nezdává jen tak ..... Snad to dobře dopadne. Pomodleme se za ni....

HledacPravdy ( 12. ledna 2019 21:48 )

Jestli to opravdu provedla (a já myslím, že jo), tak je silná, že pořád zatlouká, i když jí k tomu asi pomáhá i jazyková bariéra. To musím zase na druhou stranu ocenit.

Pohybovenadany ( 12. ledna 2019 21:46 )

Terezko , moc ti to sluší . Vypadaš skvěle . Uz se nemůžeme dočkat az vládní letadlo s Tebou na palubě přistane na Ruzyni .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání