Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Synáček (†2) jí zemřel po návštěvě zubaře! Maminka kliniku zažalovala

Autor: chal - 
11. ledna 2019
15:14

Měl to být rutinní zákrok, návštěva zubaře se však stala dvouletému chlapečkovi osudnou. Malý Zion totiž čtyři dny po návštěvě dentisty zemřel. Chlapcova maminka Veronica je přesvědčená, že zaměstnanci kliniky hrubě pochybili, a podala na ně žalobu.

K tragédii došlo na konci roku 2017 na zubní klinice Kool Smiles v americké Arizoně. Veronica tvrdí, že lékaři po podání anestetik vypnuli monitor, který ukazuje, jestli pacientovo srdce pracuje správně a jestli má dostatečný přísun kyslíku. Ignorování přístroje se ukázalo jako fatální chyba.

Zion totiž po celých 35 minut trvání operace neměl žádný kyslík. Bomba s plynem buď nefungovala správně, nebo byla prázdná. Chlapec utrpěl velmi vážné poškození mozku, na jehož následky po čtyřech dnech zemřel v nemocnici.

Od nešťastné události uběhl víc než rok, Zionova rodina se ale s tragédií stále nedokáže srovnat. „Jsme zničení. Urnu se Zionem máme na komodě, každý den ji políbíme. Nic jiného dělat nemůžeme,“ řekla médiím zdrcená matka.

Podle rodičů zesnulého chlapce zaměstnanci kliniky zásadně pochybili. Údajně totiž ztišili zvukové upozornění na přístroji, který kontroloval správný přívod kyslíku Zionovi v průběhu operace. Chybu podle ní udělali i po zákroku, kdy nechali chlapce samotného na pokoji.

„Nic tragičtějšího jsem neviděl,“ sdělil právník Gastelumových. Že je něco špatně, si všimla sama Veronica. „Zion ležel a jeho hrudník se nehýbal,“ popsala. Teprve až pak si ošetřující personál všiml, že byl chlapec celou dobu bez kyslíku. „Kdyby postupovali, jak měli, Zion by tu teď byl s námi,“ myslí si.

Anesteziolog Aaron Roberts vinu za smrt dítěte odmítá, prý šlo o nešťastnou náhodu. Podle jeho právního zástupce nelze s přesností určit, co přesně způsobilo tragickou chybu. „Je to nešťastná událost. Řadu faktorů tisk ani veřejnost neznají. Vzhledem k probíhajícímu soudnímu sporu o nich nesmím mluvit,“ sdělil médiím právník. Ze stejného důvodu nechce událost komentovat ani samotná klinika. Její mluvčí pouze vyjádřil Zionově rodině upřímnou soustrast.

antismejd ( 11. ledna 2019 15:51 )

při podání jakéhokoliv anestetika jde VŽDY o hubu!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání