Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neštěstí na Jedlové: Muž se při bobování nabodl na větev, zachránil ho majitel restaurace

Neštěstí na Jedlové: Muž se při bobování nabodl na větev, zachránil ho majitel restaurace (ilustrační foto)
Neštěstí na Jedlové: Muž se při bobování nabodl na větev, zachránil ho majitel restaurace (ilustrační foto)  (Autor: HZS PK)
Autor: dce - 
10. ledna 2019
17:23

Zasněžené kopce na Děčínsku v posledních dnech lákají mnoho lyžařů i příznivců bobování. Jeden takový se rozhodl sjet Jedlovou na bobech ve středu večer. A nyní může mluvit o velkém štěstí, že jízdu přežil - nabodl se totiž břichem na větev. K jeho záchraně významně přispěl i majitel nedaleké restaurace.

Záchranáři ve spolupráci s hasiči vyráželi do Šluknovského výběžku ve středu před půl sedmou večer. Pod vrcholem Jedlové byl nahlášen zraněný muž. Už předem bylo jasné, že záchrana nebude snadná. Hasiči na místo přivolali rovnou i sypač, kdyby bylo nutné protáhnout nepřístupné silnice nebo vyprostit vozidla.

Čtyři kilometry od Jedlové je na parkovišti zastavily závěje sněhu. Naštěstí jel kolem majitel místní restaurace s jeepem vybaveným sněhovými řetězy a nabídl jim pomoc. Do vozu nastoupili hasiči s nosítky a vyrazili ke zraněnému muži.

Na místě hasiči zjsitili, že nosítka nebudou třeba, muž i přes vážné zranění dokázal do jeepu nastoupit sám. "Mladý muž byl se středně vážným zraněním a podezřením na vážné zranění převezen na chirurgii do České Lípy," řekl mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Podle informací Deníku se muž při sjezdu kopce nabodl břichem na větev. Díky obětavosti majitele restaurace se doba příjezdu ke zraněnému zkrátila na minimum, a on tak může za záchranu života poděkovat i jemu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání