Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Grázl z BMW, který zabil Marušku (†21), se pokusil dostat z basy! Prozkoumá ho psychiatr

Autor: ČTK - 
9. ledna 2019
10:45

Za zabití Marušky (†21) dostal šest let, v kriminále se mu ale zřejmě nelíbí. Marek Půček (28) by se rád dostal předčasně na svobodu, a proto si podal žádost o podmínečné propuštění. Sokolovský okresní soud ve středu ve věznici v Kynšperku rozhodnutí odročil, státní zástupce si totiž vyžádal osobnostní posudek odsouzeného, který by měl vyjasnit, zda se ve vězení napravil.

Mladík si odpykává ve věznici v Kynšperku trest za to, že v roce 2014 usmrtil opilý autem dívku a z místa ujel. Soud ho zatím na podmínku nepustí. "Než bude soud moci rozhodnout, bude potřeba získat znalecký psychologicko-psychiatrický posudek odsouzeného, který ukáže, zda byl ve výkonu trestu napraven. Také je potřeba získat informace o dluhových poměrech odsouzeného," vysvětlila odročení soudkyně. Soudu z dosud získaných údajů nebylo jasné, zda už Půček začal splácet pojišťovně náhradu škody ve výši 6,5 milionu, případně jestli má splacené všechny ostatní pohledávky, například za soudní výlohy.

Půček ve středu u soudu ve věznici řekl, že by po propuštění bydlel v Praze u rodičů. Má také zajištěné zaměstnání ve firmě, kde dřív pracoval jako dispečer a administrativní pracovník. Místo ve firmě dnes před soudem potvrdil i jednatel a majitel firmy, kterého Půčkův obhájce předvolal jako svědka.

Půček si odpykává šestiletý trest vězení, který mu vyprší 5. srpna 2020. Jeho případ vzbudil velkou pozornost. Půčkovi bylo v době spáchání činu 24 let. Jednadvacetiletou Marušku srazil v srpnu na autobusové zastávce na náměstí Kinských. Řídil opilý, ve městě jel rychlostí 62 kilometrů v hodině a nevěnoval se řízení. Po útěku od nehody, která se stala brzy ráno, se přihlásil policii až 16 hodin po tragédii.

Video  Půček opět u soudu  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Podle vyšetřovatelů se prokázalo, že večer a v noci před nehodou slavil narozeniny a vydatně pil alkohol. Byl obžalován z nedbalostního usmrcení, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Celé Česko naštvala zejména jeho obhajoba u soudu. Jeho advokátka totiž naznačila, že Maruška si za svůj osud mohla tak trochu sama. „Znalec uvádí, že řidič mohl zabránit dopravní nehodě věnováním se řízení. Poškozená měla ale dostatek času uskočit,“ uvedla tehdy Milena Arnoštová.

Půček měl již v minulosti problémy se zákonem a byl v podmínce za rozbíjení aut a výloh. Měl i 11 záznamů o přestupcích, například kvůli překročení rychlosti, ohrožení řidiče při přejíždění z pruhů nebo telefonování při jízdě. Jednou již také přišel o řidičský průkaz.

iFender ( 16. ledna 2019 18:17 )

Tech 6 let je malo,ale kdyz Havloidni soudy jsou tak milostive tak at si tech 6 let naplno odsedi.Bohuzel Marusku to rodicum nevrati.Grazl z BMW lituje jen sebe sama klame a mate vsechny kolem dokola.Takova lidska hnida!

marlen52 ( 9. ledna 2019 15:42 )

on má tu zlobu v pohledu na to nemusí být odborník jen ať pěkně hačačá já bych mu za to že ujel dala ještě víc on je opravdu GRÁZL

prasatkopepicek ( 9. ledna 2019 14:41 )

At si to tam to tam ten ozraly dobytek uzije co nejdele. Idealne cele.

pavel11 ( 9. ledna 2019 13:07 )

státní zástupce bude skoumat jestli se napravi za kolik!!jen hovado muže řešit nápravu zmr.a,vraha,dobytek.

Huron ( 9. ledna 2019 12:41 )

Nevím jak takový grázl se může napravit,když ho pustí tak se tam stejně zase vrátí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání