Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Test pleťových sér: Opravdu dokážou omladit?

10. ledna 2019 | 06:00

Malé balení, ve kterém se skrývá velká síla. Pokud ve své kosmetické taštičce nemáte pleťové sérum, je to velká chyba. Tenhle malý zázrak pečuje o pokožku efektivněji než klasický pleťový krém, protože obsahuje mnohem více aktivních a výživných látek, které rychle pronikají do pokožky. Pokud ještě váháte, které sérum pro vás bude to pravé, pomoct vám může náš výčet otestovaných produktů. Které sérum nás nadchlo nejvíce?

 

Jak získat rychlejší a viditelnější výsledky? Jedině s pleťovým sérem. Jedná se o vysoce koncentrované a pečující přípravky, které mají lehkou texturu a rychle se vstřebávají. Na rozdíl od krémů obsahují větší množství aktivních látek a snadno si poradí s unavenou, namáhanou a vysušenou pletí a často slibují, že si poradí také s vráskami. Sérum mohou používat také ženy s mladou pletí se sklonem k nedokonalostem.

Stává se, že si ženy nevědí rady s jeho použitím. Sérum aplikujte vždy na očištěnou pleť, jemně ho do pokožky vmasírujte a nechte vsáknout. Poté na sérum aplikujte ještě běžný krém a je hotovo! Vyzkoušely jsme séra různých cenových kategorií. Obstála levnější, nebo ta dražší?

Sérum s magnolií a mechem Ryor, 209 Kč (50 ml)

Sérum s magnolií a mechem Ryor, 209 Kč (50 ml), koupíte na www.ryor.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.ryor.cz

Vyzkoušela jsem oba produkty současně (tedy denní i noční sérum této řady) a doporučuji jejich souběžné používání, protože se – myslím – skvěle doplňují. Díky příznivé ceně vám nezruinují rozpočet. Obě séra mají příjemnou vůni, jemnou konzistenci připomínající spíše rozředěný krém než gel, což mi také velmi vyhovovalo. Pleť nezatíží, bez problému na denní sérum můžete aplikovat krém a make-up, jak jste zvyklá. Pleť je po nich svěží a vypnutá. Noční sérum jsem používala bez dalšího krému a zdá se mi, že se o pleť dokáže skvěle postarat, dobře hydratuje. Redukce vrásek se ale bohužel nekonala.

Známka jako ve škole: 2

Hydratační sérum Le Petit Olivier, 255 Kč (50 ml)

Hydratační sérum Le Petit Olivier, 255 Kč (50 ml), koupíte na www.domdeco.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.domdeco.cz

Přiznávám, přistupovala jsem k němu s nedůvěrou, protože obsahuje olej a mně bohužel většina olejových přípravků nedělá dobře. Tady to ale neplatilo! Olivový olej je jen jednou ze složek výrobku, takže texturou jde o klasické krémové sérum, s jehož použitím jsem spokojená. Nečekala jsem, že do dvou týdnů nebudu mít vrásky, a to se tedy skutečně nestalo, ale jinak je pleť vyživenější, není napnutá a vysušená – to mi ke spokojenosti i vzhledem k ceně přípravku stačí. A bonus? Sérum je bez parabenů, fenoxyethanolu a silikonu.

Známka jako ve škole: 2

Hyaluronové sérum Nobilis Tilia, 299 Kč (20 ml)

Hyaluronové sérum Nobilis Tilia, 299 Kč (20 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na eshop.nobilis.cz

Toto sérum si vedle drobných vrásek má poradit i s drobnými nedokonalostmi a akné. Nemůžu posoudit, protože mě ani jeden z těchto problémů netrápí, ale musím říct, že po jeho aplikaci byla pleť krásně vypnutá a rozzářená. Po použití pokožka vůbec nepne a je hebká na dotek. Za mě opravdu skvělý produkt!

Známka jako ve škole: 1

Tuhé pleťové sérum LUSH Full Of Grace, 395 Kč (20 g)

Tuhé pleťové sérum LUSH Full Of Grace, 395 Kč (20 g), koupíte v kamenných prodejnách LUSH
Autor: archiv firem

Koupíte v kamenných prodejnách LUSH nebo na cz.lush.com

Tohle "nahaté" (bezobalové) sérum v tuhé podobě jsem si oblíbila hlavně na noc. Má totiž mastnější konzistenci, která si příliš nerozumí s mým make-upem. Na denní nošení mi přijde přece jen hutnější. Pokud máte ale suchou pleť, bude vám vyhovovat i na den. Obsahuje oleje a výtažek ze žampionů a dokáže pleť opravdu hloubkově hydratovat. Musíte ho ale nanášet na navlhčenou pokožku, jinak nebude fungovat tak, jak má! Nedráždí, pleť vyživuje a šetří planetu. Navíc mi vždy vydrží zhruba 2 až 3 měsíce.

Známka jako ve škole: 1

Sérum Bioderma Hydrabio, 512 Kč (40 ml)

Bioderma Hydrabio Sérum, 512 Kč (40 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

Přípravek, který neslibuje žádné zázraky omlazení a vymizení vrásek. Toto sérum má pleť hydratovat, a to plní na jedničku. Má gelovou konzistenci, rychle se vstřebává a oceňuji, že nezanechává na pleti ulepený film, což se po sérech někdy stává. Na sérum používám ještě krém a na takto ošetřenou a vyživenou pleť aplikuji make-up. Cítím, že jsem své pleti na celý den dopřála vše, co potřebuje.

Známka jako ve škole: 1

Rozjasňující sérum proti vráskám Yves Rocher Sérum Végétal, 599 Kč (30 ml)

Rozjasňující sérum proti vráskám Sérum Végétal Yves Rocher, 599 Kč (30 ml), koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.yvesrocher.cz nebo v kamenných prodejnách.

Sérum je skvělé, pleť je po pravidelném používání opravdu rozjasněnější. Dobře se nanáší a je i příjemné. Já ho ale bohužel používat nemohu, protože poměrně dost vysušuje pokožku. Přestože spolu s ním používám i hydratační krémy, každé ráno mám pleť vysušenější. Takže bude vhodnější pro ženy, které netrpí suchou pokožkou.

Známka jako ve škole: 2

Bioaktivní liftingové sérum Nobilis Tilia, 619 Kč (15 ml)

Bioaktivní liftingové sérum Nobilis Tilia, 619 Kč (15 ml)
Autor: archiv firem

Koupíte na eshop.nobilis.cz

Sérum je velice příjemné, je to takový jemný krém. Rychle se vstřebává a pokožka je po něm opravdu jemnější. Skvělé je, že je čistě přírodní. Vedle jiných látek obsahuje také dužinu z baobabu, která má prodlužovat účinky séra. Velmi jsem si ho oblíbila, jedinou nevýhodou je, že balení je maximálně na měsíc.

Známka jako ve škole: 1-

Sérum z granátového jablka Weleda, 649 Kč (30 ml)

Sérum z granátového jablka Weleda, 649 Kč (30 ml), koupíte na www.weleda.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.weleda.cz

Toto zpevňující sérum slibuje zjemnění vrásek a vyhlazení pleti. Bohužel první efekt – tedy zjemnění vrásek – jsem za celou dobu používání nezaznamenala, ale mohu potvrdit, že toto sérum dobře funguje pro vyhlazení pleti. Sérum má jemnou vůni, příjemnou konzistenci, rychle se vsákne a pleť je po něm vypnutá a svěží.

Známka jako ve škole: 2

Sérum ForLife & Madaga Collagen Active, 676 Kč (30 ml)

For life&Madaga Collagen Active sérum, 676 Kč (30 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga.com
Autor: archiv firem

Koupíte na www.forlifeandmadaga.com

Sérum mě zklamalo na celé čáře. Nejenže jsem nezaznamenala žádné radikální okamžité vypnutí pleti, jak výrobce slibuje, ale změny jsem neviděla ani po dlouhodobém používání. Výrobek má také oproti jiným dost řídkou konzistenci, takže se špatně nanáší. A co je nejhorší: pleť je po aplikaci ulepená, což vysloveně nesnáším.

Známka jako ve škole: 3

Sérum Eucerin Hyaluron Filler, 859 Kč (6x 5 ml)

Eucerin Hyaluron Filler sérum, 859 Kč (6x5 ml), koupíte v síti lékáren
Autor: archiv firem

Koupíte v síti lékáren.

S tímto přípravkem jsem byla moc spokojená, stejně jako s dalšími produkty této značky. Složení je lehoučké, výborně se roztírá a vstřebává. Navíc příjemně voní. Velmi jsem také ocenila praktické balení. Sérum je v šesti malých ampulkách, které se vám vejdou bez problémů do kabelky, snadno ho vezmete kamkoli na cesty. Nezabere moc místa na cestách ani v koupelně. Byla jsem překvapená i výsledkem, po pár dnech byla má pleť vyživená, pevnější a hezky vyhlazená. Po několika týdnech jsem zaznamenala sice ne vymizení, ale určitě zjemnění drobných vrásek.

Známka jako ve škole: 1

Vysoce hydratační sérum Belif, 1050 Kč (75 ml)

Vysoce hydratační sérum Belif, 1050 Kč (75 ml), koupíte v na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách
Autor: archiv firem

Koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách.

Značku Belif jsem do této doby neznala a musím přiznat, že hned první zkušenost s ní byla pozitivní. Pokud se totiž řekne hydratační sérum, představím si přesně takovou strukturu, jako má právě tohle. Průhledný gel, který pleť příjemně osvěží, nezatíží, okamžitě se vpije a nezanechává žádný film ani nelepí. Pokožka je po jeho použití "šťavnatá" – jiným slovem to opravdu popsat nejde. Na zimu jsem si přes něj dávala ještě krém, ale dokážu si představit, že v létě by mé smíšené pleti bohatě stačilo jen sérum. Hydratace je totiž opravdu silná, z čehož jsem nadšená.

Známka jako ve škole: 1

Vyživující sérum Lumene Harmonia, 1259 Kč (30 ml)

Vyživující sérum Lumene Harmonia, 1259 Kč (30 ml), koupíte ve FAnn parfumériích
Autor: archiv firem

Koupíte ve FAnn parfumeriích.

Sérum od Lumene má skvělý aplikátor v podobě kapátka, kterým si můžete pohodlně dávkovat množství. A navíc si nezanesete do lahvičky žádné nečistoty. Má příjemnou přírodní vůni, protože obsahuje výtažky ze severské čagy (speciální houby) a čistou arktickou pramenitou vodu. Pleť má hlavně vyživit a hydratovat. Poměrně rychle se vstřebává a nezanechává na pokožce žádný film. Obličej byl po použití hladký i lehce rozzářený.

Známka jako ve škole: 1

Sérum Natinuel Firmin Lift Strong, 1440 Kč (30 ml)

Natinuel Firmin Lift Strong sérum, 1440 Kč (30 ml), koupíte na www.natinuel.cz
Autor: archiv firem

Koupíte na www.natinuel.cz

Za toto sérum si sice připlatíte, ale vydrží vám poměrně dlouho, a navíc skvěle funguje. Nanáší se na vyčištěnou pleť, pak nanesete krém, a pokud si přejete efekt vypnutí zdvojnásobit, můžete ještě na krém přidat trochu séra. Pleť je opravdu krásně vypnutá a vyživená. 

Známka jako ve škole: 1

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...