Na televizních obrazovkách ho od pondělí vídáme v roli Franty, kamaráda Luďana alias Martina Hofmanna (40). Jenže než se náhodou dostal k filmování, rostl Godla spíš pro kriminál. Dokonce za mřížemi už jednou i skončil, ačkoliv to dnes považuje za mladistvou nerozvážnost.

„Loupežné přepadení. Šel jsem s kamarádama, mělo se pít na Josefa a my to slavili už tři dny dopředu se čtyřma Josefama… Kamarád řekl, že někam vlezeme, že je tam plno chlastu. Nevěděli jsme, že tam někdo je. A bylo to,“ přiznal v rozhovoru pro magazín E15, co vlastně před lety provedl.

„I na soudě jsem se vysmíval, dělal jsem si srandičky, nebral jsem to vážně, protože jsem nevěděl, co mě čeká. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Pak jsem si to uvědomil, když nás rozváželi na lágry, že jsem dostal pět a půl roku,“ vysvětloval herec, který se již objevil ve filmech Cesta ven či Nikdy nejsme sami. Ve druhém jmenovaném si zahrál například po boku držitelky Českého lva Klaudie Dudové (30), která je rovněž romského původu.

Když ho před sedmnácti lety z vězení propustili, rozhodl se kompletně změnit život. Odstěhoval se i pryč z Chomutova, aby se vymanil z vlivu bývalých přátel. „Řekl jsem si, že si okamžitě najdu ženu. Hned rodinu a prostě mě to bude držet. Našel jsem si takovou, která je pedantka a držela mě co nejdál od kamarádů. Díky ní jsem to, co jsem teď,“ svěřil se Zdeněk, kterému partnerka zatrhla i chození do hospody a gamblerství. Dala mu ultimatum, on si vybral ji a dnes je za to rád.

„Kdo to zkusí jednou a dostane rozum, už víckrát nic neudělá. Už se tam nedostane,“ tvrdí Godla, že zločin už je v jeho případě minulostí. Ovšem ta je mu prý neustále připomínána. „Nebylo a ani teď to není jednoduché. Všude chtějí trestní rejstřík, a i když je to už sedmnáct let a já si požádám o výmaz, vždy to tam bude,“ objasnil v rozhovoru pro E15 s tím, že měl i velký problém sehnat slušnou práci. „Teď stříkám kontejnery, a když se natáčí, jsem se štábem,“ dodala hvězda zbrusu nového seriálu Most! České televize.    

VIDEO: Trailer na seriál Most! České televize

Video
Video se připravuje ...

Trailer na seriál Most! České televize Česká televize

Fotogalerie
32 fotografií