Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náctileté agentky? Britská tajná služba hledá talenty i mezi dvanáctiletými dívkami

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
8. ledna 2019
07:14

Nové talenty, které by v budoucnu chránily zemi před kybernetickými hrozbami, hledá britská zpravodajská služba GCHQ i mezi děvčaty ve věku 12 a 13 let. Vyzvala školy, aby sestavily dívčí týmy pro soutěž v luštění kódů, rébusů a křížovek, s nimiž by měli potíže i mnozí rodiče.

Na každých devět mužů pracujících globálně v oblasti kybernetické bezpečnosti připadá jen jedna žena,“ uvedlo Národní středisko kybernetické bezpečnosti, které je součástí GCHQ. To podle něj znamená, že obor přichází o mnoho potenciálních kandidátů a talentovaných lidí. Ženy tvoří zhruba třetinu zaměstnanců GCHQ.

Nyní chce tajná služba oslovit nejméně 1600 státních i soukromých škol. Soutěží se mají účastnit čtyřčlenné dívčí týmy pod vedením učitele. „Dívky si osvojí nové dovednosti, nahlédnou do světa národní bezpečnosti a ty technicky zdatné začnou třeba uvažovat o kariéře v kybernetické bezpečnosti,“ řekl náměstek ředitele Národního střediska kybernetické bezpečnosti Chris Ensor. 

Taurus70 ( 8. ledna 2019 11:22 )

Tak tomu neverim vzdyt oni jsou tak cestni a pravdomluvni oni prece ani agenty nepotrebuji ,ve skutecnosti banda manipulatoru a lharu o IQ se nebavme,cela Anglosaska kultura opravdu stoji za to,ale zajedte si do Australie to je teprve narez😱😱😂😂

antismejd ( 8. ledna 2019 09:44 )

a znovu-Anglie má snad nejblbější lidi na světě!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání