K trendu „průstřelů“ se má podle twitterového účtu @OnLeaks a portálu 91mobiles.com přidat také Motorola. Její model Motorola P40 má být stejně jako předchůdce P30 určen pouze pro čínský trh, kde si původně americký výrobce žije tak trochu vlastním životem a snaží se proti domácí konkurenci bojovat pod vlastní i čínskou značkou Lenovo.

TIP: Průstřel a zdrcující poměr výkon/cena. Honor View 20 půjde i do českých obchodů

Podle produktových nákresů nebude design přední strany tak elegantní jako u konkurenčních modelů s průstřelem. Výrobci se zřejmě nepodařilo zcela zbavit horního okraje a v tom spodním, který je ještě nápadnější, umístil rovnou své logo. Telefon se zařadí do střední třídy, bude obsahovat 6,2palcový Full HD+ displej, 48Mpx hlavní fotoaparát a čtečku otisků na zádech. Zachován má být také 3,5mm jack.

Čínské uvedení novinky je podle zdrojů velmi blízko, ale na globální trh se má P40 také podívat, ačkoli pod jiným názvem. Bude obsahovat čistý Android a stane se pokračovatelem aktuálního modelu Motorola One. Jak si výrobce poradí s pojmenováním, se dozvíme pravděpodobně na únorovém veletrhu MWC 2019 v Barceloně.