Romantický snímek Zrodila se hvězda s Lady Gaga a Bradleym Cooperem (44) v hlavních rolích byl horkým favoritem hned ve třech kategoriích. O to větší naději měli, když si Lady Gaga odnesla z podia sošku za Nejlepší originální píseň – Shallow. Slzy štěstí a dojetí se jí kutálely po tváři, když z úst zpěvačkyTaylor Swift a herce Idrise Elby slyšela svoje jméno.

Později už to byly ale jen slzy smutku a zklamání. V bitvě o Zlaté glóby je totiž jednoznačně porazil Freddie Mercury ve snímku Bohemian Rhapsody. Ten vyhrál v kategorii Nejlepší snímek – drama. To Lady Gagu dost šokovalo.

Druhá rána mířená do srdce přišla při vyhlašování ceny za Nejlepšího herce, na kterou byl nominován Bradley Cooper. Jenže sošku mu vyfoukl Rami Malek (37) za roli Mercuryho v Bohemian Rhapsody.   

Cenu za nejlepší herečku v dramatu získala Glenn Close za snímek The Wife, a tak i v této kategorii Lady Gaga ostrouhala. Zbyly jí jen smutné oči pro pláč. Ač byl film u diváků úspěšný, filmovou akademii zase tolik nenadchl.

Fotogalerie
82 fotografií