Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Z lanovky v Harrachově se zřítila holčička (6): Vážně zraněnou ji transportovali do Prahy

Z lanovky v Harrachově spadla holčička (6): Vážně zraněnou ji transportovali do Prahy (ilustrační foto)
Z lanovky v Harrachově spadla holčička (6): Vážně zraněnou ji transportovali do Prahy (ilustrační foto)  (Autor: aktu.cz)
Autor: ČTK - 
6. ledna 2019
14:36

Při pádu z lanovky v Harrachově se v sobotu těžce zranila šestiletá dívka. Záchranáři ji transportovali do dětského traumacentra v pražské nemocnici. "Policie hledá svědky události," oznámila to mluvčí liberecké krajské policie Ivana Baláková. Dítě spadlo z výšky osmi metrů.

Děvče jelo na lanové dráze Delta vedoucí na Čertovu horu v sobotu kolem 09:30 se svou babičkou a dosud neznámým cizincem. "Jeho svědectví by nám mohlo významně pomoci," uvedla mluvčí.

Okolnosti nešťastné události zjišťuje služba kriminální policie v Semilech. "Žádáme o pomoc i další případné svědky, kteří pád dívenky z osmimetrové výšky lanovky zaregistrovali. Došlo k němu mezi 3. a 4. sloupem lanové dráhy," uvedla mluvčí.

Kvůli získání svědectví bude policie v Harrachově vylepovat výzvu se žádostí o pomoc v českém, německém, anglickém a polském jazyce. Svědci mohou kontaktovat bezplatnou tísňovou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie ČR.

Dopravu na Čertovu horu zajišťují dvě čtyřsedačkové lanovky. Lanovka Harrachov-Čertova hora (Delta) v centru a lanovka Rýžoviště-Čertova hora (Alfa). Lanovka Delta je dlouhá 1300 metrů. Náčelník lanovky Martin Nedvěd ČTK řekl, že provoz na lanovce událost nikterak neovlivnila a jezdila i v sobotu a jezdí i dnes. "Událost nijak nesouvisí se samotnou lanovkou," uvedl. Lanovka se podle něj pravidelně kontroluje.


borjar ( 7. ledna 2019 01:43 )

Jednoznačně zodpovědný úředník který to kolaudoval . odsoudit , nahradit škodu zavřít , vrátit peníze .

kratkespojeni ( 6. ledna 2019 23:30 )

ty kráso nebeská

antena ( 6. ledna 2019 23:17 )

No, ona také obsluha lanovky má kontrolovat, jestli vůbec zákazníci bezpečně nasednou a pokud ne, musí zasáhnout. Ale to se ještě možná teprve vyšetří. Takže já bych také babičku předčasně nesoudila.

defakto ( 6. ledna 2019 22:59 )

... tu nejde o výčitky , paní měla na starosti dítě a neuhlídala ho , ohrozila jeho život . Zdravý rozum říká , že tak malé dítě nemá co dělat v takovéto otevřené lanovce ve výšce 8 m.

defakto ( 6. ledna 2019 22:51 )

... babička ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání