Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babišův pražský lídr Stuchlík chce po fiasku do vedení ANO. Nechápou ho ani doma

Autor: pal - 
4. ledna 2019
23:30

Hnutí ANO si bude v únoru volit nové vedení a na křeslo v předsednictvu si brousí zuby i Petr Stuchlík (ANO). Ano, ten Stuchlík, který v komunálních volbách neúspěšně bojoval o šanci stát se pražským primátorem. Teď se prý především kvůli podpoře v rámci organizace hnutí na Praze 6 chce pustit do nového boje. Pro pražské ANO je však jeho kandidatura nečekaná. „Nechápu, odkud se jeho potřeba bere,“ reagoval další pražský adept do předsednictva a šéf krajské organizace Jan Říčař. 

„Jsem připraven dát pražskému ANO tvář. Nezištně a s veškerými zdroji, kterými disponuji. Proto jsem do hnutí vstoupil. A proto budu, dáte-li mi svou podporu, v únoru kandidovat jako reprezentant Prahy do celostátního předsednictva hnutí ANO 2011,“ píše Stuchlík v dopise, o kterém informoval jako první web iDnes.cz. 

Podnikatel a neúspěšný kandidát na primátora Stuchlík v dopise líčí, že se v prosinci rozhodl stát členem hnutí, což během komunálních voleb ještě nebyl, a uvádí důvody, které ho k tomu vedly. Nicméně schvalovací proces stále probíhá a Stuchlík členem hnutí ještě není.

Podle něj pražské ANO ztratilo tvář. „Poznám dobré lidi, na nichž se dá stavět. V pražském i mimopražském ANO je jich mnoho. Jasně, často vidíme právě ty, co nově nabytou moc nezvládli a trochu nám kmotrovatí. Zákulisní hráče, chytré malé alibisty. To potká každou stranu, každého, kdo musí přežít svůj úspěch. Nastupuji mezi vás v době, kdy pražské ANO ztratilo tvář,“ uvedl.

Pražského šéfa ANO Stuchlík zaskočil

Kandidaturu do vedení ANO už dříve oznámil současný krajský předseda Jan Říčař, který je Stuchlíkovou výzvou zaskočen. „Mě to velmi překvapilo. Náhodou jsem se to dozvěděl ve čtvrtek. Nominační procesy už jsou měsíc a půl v běhu a tehdy se řešili jednotliví kandidáti. Já jsem na začátku svou kandidaturu oznámil a získal jsem podporu naprosté většiny organizací,“ řekl Říčař pro web Novinky.cz.

Říčař dodal, že z Prahy se bude o post ve vedení ucházet jen jeden člověk. „Nebudeme drolit síly a určitě budeme vysílat jen jednoho kandidáta. Svou nominaci určitě stahovat nebudu. Nechápu, odkud se Stuchlíkova potřeba bere. Nikdy se mnou svém záměru kandidovat nemluvil,“ řekl pro Novinky.cz s tím, že pokud krajská organizace rozhodne, je ochoten se ucházet i o místopředsednickou funkci.

Podnikatel a manažer Petr Stuchlík se podobně náhle dostal i do čela kandidátky ANO do voleb na pražský magistrát. Čtvrt roku před volbami ho prosadilo vedení hnutí v čele s Andrejem Babišem, přestože v té době Stuchlík nebyl členem hnutí, řada Pražanů ho neznala a místní organizace většinou poporovaly dnešního zastupitele a poslance Patrika Nachera (ANO).

Hnutí ANO nakonec ve volbách neuspělo a skončilo až na pátém místě za ODS, Piráty, Spojenými silami pro Prahu a Prahou Sobě. Podle Stuchlíka je však tentokrát situace naprosto odlišná od té před loňskými prázdninami, kdy s ním předseda hnutí Andrej Babiš nečekaně přišel jako s kandidátem na primátora. S Říčařem se chce o celé věci pobavit.

luder ( 7. ledna 2019 15:39 )

Jak to, že OLAF a státní zástupci v čele s Bradáčovou nezatkli Kalouska za větší zločiny? Předložme důkazy! http://www.skrytapravda.cz/domaci/1361-jak-to-ze-olaf-a-statni-zastupci-nezatkli-kalousk a-za-?fbclid=IwAR1ejftDMQCwwOuLGAH8ttDSYP0N7DOPQV_37r-Kz5VF77R67DjXF4JXbzo

marmat ( 5. ledna 2019 21:55 )

Jinak všem chudakum z médií přejeme upřímně takové podobné "fiasko"

marmat ( 5. ledna 2019 18:37 )

Nekandiduje za BABIŠE ALE na fleky vedle a za BABIŠEM... Podcenujete čtenáře i když jsou to jen trollove

marmat ( 5. ledna 2019 18:33 )

Jediné, co opravdu premier NEpotřebuje jsou naše rady Nejen on, ale jeho manažeři jsou jinej level, než jsme dosud zažili... Ostatní jsou vedle něj strašný joudove

svobodneforum ( 5. ledna 2019 18:30 )

Kámoš Stuchlík bude hrát za bakšiš těsného soupeře, Babiši ty ubožáku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa