Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Polák s mandarinkou a Němci v džínách: Turisty zachránila zavřená Labská bouda

Autor: ula - 
4. ledna 2019
16:05

Labská bouda, která je nyní uzavřená kvůli rekonstrukci, se zřejmě stala útočištěm „svátečních“ turistů. Jak uvedl portál iDnes.cz, na Nový rok se v budově našel polský turista, který měl v batohu pouze mandarinky a bál se ve větru sejít dolů. Dalších sedm německých turistů zřejmě přecenilo své síly, když si na horskou túru vyrazili v džínách a museli v boudě přespat.

Labská bouda, která se momentálně rekonstruuje, bude zavřená do května. Na facebookém profilu zařízení je navíc uvedeno, aby jej turisté v této době nenavštěvovali. Jenže to zřejmě netušilo osm turistů, kteří se tento týden do boudy dostali.

Polák neměl dostatečné zásoby, v batohu měl pouze pár mandarinek, Němci nebyli řádně oblečeni. Turistům se povedlo dostat dovnitř, měli štěstí, že tam zrovna někdo byl.

„Ten den tam zrovna jel náš pracovník, aby upevnil okna před silným větrem a vyházel sníh. Našel tam prvního turistu, pak se tam začali scházet další,“ řekla iDnes.cz spolumajitelka Klára Sovová.

Nezvaní hosté snědli dělníkům zásoby

V budově je momentálně pouhých sedm stupňů. Polský turista byl v chatě údajně tři dny, protože se bál sejít dolů. Musela si pro něj dojet horská služba, což potvrdil i náčelník Horské služby Krkonoše Pavel Jirsa, kterého o záchranu  požádala polská strana. Další výprava v Labské boudě pouze přespala a sešla sama do města. 

Dělníci, kteří na rekonstrukci Labské boudy pracují, ale přišli o všechny zásoby, nezvaní hosté je snědli.

Spolumajitelka upozornila, že v budově nefungují záchody a neteče voda. Turisté tam mohli umrznout, pokud by je nikdo nenašel.

panda82 ( 4. ledna 2019 16:30 )

Hazard

Zobrazit celou diskusi