Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

„Alespoň někdo u Humpolce pracuje.“ Z prací na dálnici D1 si střílí sněhulák

Autor: Mii, ČTK - 
4. ledna 2019
13:00

Úleva by měla v pátek večer konečně přijít pro vytížený úsek mezi 90. a 94. kilometrem dálnice D1 u Humpolce. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde po 21:00 začne odstraňovat dočasná betonová svodidla, což by se mělo pozitivně projevit na zimním provozu v tomto úseku. Na místě mezitím vyrostl velký sněhulák, který zaujal sociální sítě.

„Alespoň někdo u Humpolce pracuje.“ Takovými slovy glosují lidé sněhuláka, který vyrostl na konci týdne na úseku dálnice D1, který se v minulých týdnech stal po řidiče (nejen) z celého Česka noční můrou.

Kvůli nedokončeným stavebním úpravám, zúžení a častému sněžení se mezi 90. a 94. kilometrem pravidelně tvoří dlouhé kolony, někdy i několikahodinové. Odstranění dočasných betonových svodidel by mělo provozu ulevit. Dálnice bude při odstraňování svodidel průjezdná vždy v jednom jízdním pruhu a práce potrvá do 8. ledna.

Modernizaci dálnice původně vykonávalo sdružení tvořené českou firmou Geosan Group, italskou Toto Costruioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy. Sdružení ji ale nestihlo dokončit do konce zimy a ŘSD s ní na konci loňského roku přestalo spolupracovat. Modernizaci dokončí jiná firma, kterou ŘSD vybere na jaře.

MinDop ( 5. ledna 2019 17:36 )

Je to vtipný, kdyby ta fotka byla opravdu z roku 2019 z české D1, ale není aneb učebnicový příklad fake news ;-) https://goo.gl/images/TcNjUF https://goo.gl/images/WfCc23 https://goo.gl/RA2bGt

bersimalinecka ( 5. ledna 2019 02:10 )

měli mu dát brejle tomu sněhulákovi,je to celej Ťok.Co jsem si všimla všude se do výkopů valí písek nedávno u známých dělali obecní vodovod valili tam všechno možné namleté viděla jsem tam i kousky cihel vše smíchané s pískem a co jsem si všimla po třech letech jim to začíná podlamovat silnici s asfaltovým koberečkem.Voda když si najde cestu tak ji nic nezastaví a i když výkopy udusali tak novodobí inženýři nevědí nico materiálech.a zvlášť kdyř přetnou pramen pak to halabala zadělají ono se při předání nepozná.A voda si vymele pomalu jistě svoji cestu

prasatkopepicek ( 4. ledna 2019 17:12 )

Tam uz chybi jen heslo ze spanelske obcanske valky No pasaran! A nebo Gandalf s vykrikem You shall not pass! Tok je kazdopadne clovek na odstrel (mineno politicky odstrel).

Zobrazit celou diskusi