Hrozivě vypadající nehoda osobáku a dodávky v pátek ráno zablokovala dopravu ve směru z Olomouce do Ostravy. Ke srážce došlo v ranní špičce kousek za nájezdem z Klimkovic.

Důvod nehody je těžko pochopitelný: Řidič fabie (60), který jel se svou ženou, se na dálnici totiž rozhodl couvat! To se jim stalo osudným.

Řidič dodávky (34), která převážela láhve s vínem, na hloupý nápad už nestačil zareagovat a narazil do něj. Šoféra fabie museli po nehodě vyprošťovat hasiči. Příčiny nehody stále policie vyšetřuje.

Video
Video se připravuje ...

Vyprošťování řidiče po páteční ranní nehodě na D1 u Klimkovic HZS MSK

„Na místě zasahoval i vrtulník záchranářů,“ řekl policejní mluvčí Petr Směták. Sanitky odvezly do nemocnice podle zasahujících hasičů celkem čtyři osoby se zraněním, nebo s podezřením na zranění. V místě se tvořily kolony, nyní je už provoz obnoven.

Uzavřený tunel Klimkovice

To ale nebyl jediný problém v tomto místě. Kolem sedmé ráno byl uzavřený i nedaleký Klimkovický tunel. Důvodem mělo být spuštění čidel, která detekují požár.

Ten se ale nepotvrdil a provoz byl zanedlouho obnoven. Provoz v tunelu byl omezen i na Nový rok. Téměř na hodinu zde zastavil provoz poškozený požární hlásič.