Práce radnice nespočívá jen v tom, jak se chová ke svým obyvatelům, ale i v tom, jak se chová k vlastním zaměstnankyním i zaměstnancům. A jelikož radnice Prahy 22 oboje zvládá na výbornou, v letošním 12. ročníku obsadila třetí příčku v soutěži Úřad roku „Půl na půl“, kterou organizuje Ministerstvo vnitra. Zatímco loni se radnice umístila druhá, předloni soutěž dokonce vyhrála.

„Odborná porota hodnotila širokou škálu služeb z oblasti rovných příležitostí, sociální a prorodinné politiky, které úřad poskytuje občanům, ale i vlastním zaměstnancům a zaměstnankyním,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Prahy 22 Petra Vaňková. „Hodnotilo se velmi mnoho kritérií, např. podpora žen vracejících se z mateřské a rodičovské dovolené a to jak formou kurzů, tak možností pružné pracovní doby, částečných úvazků, firemních školek, dále péče o seniory, ale i rozšíření úředních hodin, aby naopak nebyli znevýhodněni pracující v standardní pracovní době.“

I letos bodovali naplno

Zatímco ve „skupinové“ kategorii radnice obsadila třetí místo, na poli nové kategorie „Osobnost soutěže“ však reprezentant uhříněvské radnice bodoval naplno. Vítězkou se totiž stala dlouholetá, nyní již bývalá, tajemnice úřadu městské části Praha 22 Olga Jandová.