Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Akce Blesk tlapek pomohla vybrat peníze na psí koupelnu nebo kastraci čivav z množírny

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
4. ledna 2019
05:00

Mělo to smysl. Zveřejnění příběhů čtrnácti útulků a spolků z celého Česka v rámci projektu Blesk tlapky pomohlo tam, kde chyběly peníze nebo materiální výbava, či potrava pro zvířata. Do útulku Dogsy například přijížděla s pomocí plně naložená auta, jinde zase přiskočilo na účet pěkných pár tisíc korun. A co víc, několika psům a kočičkám se podařilo najít nový domov.

Nadšeni byli v jihočeském útulku Rafael OPS, kde se sice nenašel žádný zájemce o adopci, ale zato se sešlo hodně peněz. „Uděláme za to koupelnu pro psy a zvětšíme výběhy,“ řekla provozovatelka útulku Iva Volková. Spokojena byla i s tím, že se podařilo shromáždit dostatek peněz na knihu s příběhy jejích svěřenců, která díky tomu vyjde v březnu.

Pro spolek Šarpej v nouzi zorganizovaly tři školačky bazárek s vlastními výrobky Pro spolek Šarpej v nouzi zorganizovaly tři školačky bazárek s vlastními výrobky | Šarpej v nouzi

Zbylo i na kočky

Radost z nadílky měli ve spolku Francouzské potěšení i v Psím domově v Řepnici, kam lidé posílali nejen pomoc, ale i finanční dary. Také v Ostrovském Macíkovi měli pěkné Vánoce, kromě nemalé hmotné pomoci jim totiž na účtu přibylo krásných 20 000 korun. Spolek za to uhradil veterinární péči a kastraci pěti čivav z množírny a ještě zbylo na krmení pro kočky.

Pomohly i děti

Peníze dostaly také plzeňské Fousky a Šarpej v nouzi. „Dojal mě počin tří děvčat z 5. A Základní školy v Říčanech, které uspořádaly jarmark pro Šarpeje v nouzi a celý jeho výtěžek nám poslaly na účet. Bylo to krásných 1993 Kč. Holky si vše vyrobily samy a také si z našeho e-shopu koupily trička, aby nás mohly lépe propagovat,“ řekla předsedkyně spolku Kristýna Wurstová.

Našli nový domov

Největší radost ale mají všichni z toho, že se podařilo i několik adopcí. Do nových domovů odešly kočičky Hope, Jahůdka a Bertík z Fousek, labradorský retrívr Jack z útulku v Řepnici, pinč Linda z Ostrovského Macíka, kde je navíc ještě zamluvena i jedna čivava, boxer Happy z Francouzského potěšení a Amy ze Šarpeje v nouzi. Ostatní nabízení psy jsou stále v nabídce, a to včetně Easy, které adopce nevyšla, a proto se vrátila zpět do útulku Dogsy.

Díky všem dárcům

Zástupci útulků a spolků všem dárcům a osvojitelům prostřednictvím Blesk tlapek děkují za pomoc. „Velice si toho vážíme, všem ze srdce děkujeme,“ řekla za všechny provozovatelka Psího domova v Řepnici Miluše Maskulanisová. A jak byly s nadílkou spokojeny zbývající útulky a spolky, které jsme přestavili? Sledujte nás, dozvíte se to příště.

 

 

Zobrazit celou diskusi