Nechtěným nákupem věcí od neznámého muže skončilo středeční dopoledne pro staršího muže z Dívčích Hradů. Do domu se mu vloudil neznámý muž. Seniorovi napovídal, že nakoupil věci v Německu a celníci ho nechtějí pustit přes hranice do Polska za rodinou.

Rychle začal vykládat věci ze své přistavené dodávky do chodby rodinného domu. Za složené krabice měl po seniorovi požadovat deset tisíc korun, poté postupně snižoval, až ze seniora vymámil šest tisíc. Ty mu pachatel vytrhl z ruky a chtěl odejít.

Žádný poklad ale na starouška nečekal. V krabicích se měly nacházet hrnce a deky. Po odchodu pachatele ale senior zjistil nemilou věc. Muž, který se vloudil do jeho domu, si stihl většinu krabic zase odnést.

„Při svém odchodu měl chtít ještě tisíc korun s tím, že donese další zboží. Následně měl však poškozený vidět vozidlo pachatele odjíždět,“ řekla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Policie žádá o pomoc

Albrechtičtí policisté, kteří případ prověřují, pracují také s možností, že pachatel mohl oslovit i další osoby pod stejnou legendou, proto žádají případné další poškozené či svědky, kteří by mohli poskytnout informace důležité pro objasnění události, aby je kontaktovali na obvodním oddělení ve Městě Albrechticích či na tel. čísle 974 731 771.

Podvodník je ve věku kolem 50 let, tmavší pleti, delších černých vlasů česaných na bok, tmavšího strniště, vysoký 180 až 185 cm. Oblečeny měl tmavé kalhoty, tmavou bundu či sako do pasu. Hovořil polsko-německy.

VIDEO: Okradení senioři se za to stydí, proto mlčí. Na Vánoce hrozí sebevraždy, říká Jan Lorman ze Života 90.

Video
Video se připravuje ...

Okradení senioři se za to stydí, proto mlčí. Na Vánoce hrozí sebevraždy, říká Lorman. Blesk TV