Fitness hodinky jí pomohly zhubnout o 34 kilo. Nikdy to nevzdávejte, říká

Lobke začínala hubnout s váhou sto šest kilogramů.
Foto: instagram.com
5. ledna  2019 
 06:00

Angličanka Lobke Meulemeester si svůj problém s obezitou uvědomila ve chvíli, kdy váha ukázala sto šest kilogramů. Díky odhodlání a zdravému přístupu dokázala za rok a půl zhubnout na dnešních dvaasedmdesát kilo. Stále si ale udržuje v životě určitou rovnováhu, díky které si může občas dopřát nezdravé jídlo nebo si bez výčitek odpustit skupinové lekce v posilovně. 

Ačkoli mnohé motivuje k hubnutí jejich konfekční velikost, Lobke trápil zejména její zdravotní stav a obyčejná chůze, která se stávala čím dál obtížnější. "Krátké procházky mi způsobovaly bolesti zad a neustále jsem se zadýchávala. Navíc jsem diabetik, a tak jsem věděla, že pokud nechci předčasně umřít, musím se svým životem něco udělat," vzpomíná na těžké začátky Lobke. 

Spolu s narůstající váhou se ale horšilo i její mentální rozpoložení. Zcela ztratila sebevědomí i zájem o sebe. To, jak se cítí, vypadá nebo co za oblečení nosí, pro ni nebylo podstatné. Od doby, co jí v roce 2013 zemřela matka, pro ni péče o vlastní tělo zcela ztratila význam. Naštěstí ale ne na dlouho.

Po prvních nezdárných pokusech o dietu našla Lobke program, který jí vyhovoval. Pod dohledem odborníků na výživu začala váha klesat. Vyvážený jídelníček Lobke zkombinovala s každodenní hodinovou procházkou a pravidelným cvičením. Velkou motivací pro ní byly i fitness hodinky, které jí počítaly kroky i spálené kalorie, a skrze aplikaci se mohla účastnit výzev s lidmi po celém světě. 

Lobke našla zalíbení ve skupinových lekcích, které považuje za mnohem zábavnější než kardio stroje v posilovně. Na cvičení dochází většinou třikrát týdně, ale neřídí se žádným konkrétním plánem. "Jdu cvičit, když se mi chce. Občas tak moje cesta z práce směřuje přímo na gauč, odkud si následně objednám jídlo. Vše je o rovnováze," říká Lobke.

Jak vypadá jídelníček Lobke?

Den začíná vydatnou snídaní plnou bílkovin, která ji zasytí až do jedenácté hodiny. Na oběd si ráda dává sendvič s kuřecím masem. Mezi jídly svačí zpravidla ovoce a dopoledne si vždy dopřává menší hřích v podobě belgické kávy, která je z části tvořena čokoládou.

V její lednici nikdy nesmí chybět jogurt, ananas, mandlové mléko, vejce, předvařené kuřecí maso a okurky. Jeden den v týdnu si vybírá jídlo z restaurace nebo dovozu, a to spolu s dezertem. "Myslím, že je důležité poslouchat tělo, a tak si vždy na konci týdne dopřeji jídlo, na které jsem celé dny měla chuť. Bez problému si pak užiji celý následující týden plný zdravého dietního jídla," tvrdí Lobke.

Klesající číslo na váze bylo pro Lobke motivující, ale tu největší změnu ocenila po stránce psychické. Narůstající sebevědomí, zářící pleť, úsměv na rtech, ale i chuť opět nakupovat oblečení jí dopomohly ke krásné proměně. Na závěr Lobke dodává: "Nikdy to nevzdávejte. Každý den je nový začátek. Jednoho dne svého cíle dosáhnete."

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji