Zhoršené podmínky panovaly hlavně v krajském městě a na jihu Plzeňska. „Policisté řešili například dopravní nehodu dvou osobních vozidel na Nepomucké v Plzni, úsek vozovky mezi ulicemi U Staré hospody a Na Líše byl neprůjezdný,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Na kluzké silnici tady bouralo tady policejní auto se zapnutými majáky, kterému nedal přednost taxikář. „Z vedlejší ulice vjel služebnímu vozu do jízdní dráhy. Policista strhl řízení a střetl se s autobusem, který jel před ním. Řidič taxislužby z místa ujel,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová. Zanedlouho ho ale policisté vypátrali a dostal pokutu.

Průjezdný s omezením byl i hlavní silniční tah z Plzně na Nepomuk. „Před odbočkou k obci Nezvěstice stálo nákladní vozidlo, čekalo se na dosyp a plné zprůjezdnění komunikace,“ uvedla Hokrová.

Policisté i nadále žádají řidiče, aby byli obezřetní, nepřeceňovali svoje řidičské schopnosti a věnovali pozornost aktuálnímu stavu vozovky či případně využili i služby městské hromadné dopravy. Mimo Plzeň pak bylo nahlášeno bylo i několik nehod autobusů. Ty bouraly například u Tlučné na severním Plzeňsku, u Vlčtejna na jižním Plzeňsku či u Erpužic na Tachovsku.

VIDEO: Brňané si sami vytlačili uvízlý autobus.