Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec (†3) nepřežil novoroční tradici. Udusil se při polykání 12 hroznů

Autor: Mii - 
3. ledna 2019
00:20

Osudnou se stala populární novoroční tradice malému chlapci (†3) ve Španělsku. O půlnoci se pokoušel, stejně jako zbytek jeho rodiny, sníst v rychlosti 12 kuliček hroznového vína. Podle tamní tradice má právě to přinést štěstí. Jeden hrozen ale nespolkl správně a na místě se udusil. Pomoci mu nedokázali ani lékaři. Píše o tom web metro.co.uk.

Chlapec zemřel ve městě Bijon na pobřeží Biskajského zálivu. Rodina, jejíž identitu policie nezveřejnila, hrozny o silvestrovské půlnoci polykala v rámci španělské tradice, kdy se má sníst jeden hrozen pro každý z nadcházejících měsíců.

Celkem se tak má sníst 12 hroznů a každá kulička se má spolknout při jednom úderu dvanácté hodiny. Pojídání ovoce proto probíhá rychle a nedoporučuje se, aby se ho účastnily děti, jelikož se mohou udusit.

Rodina ale varování nedbala a hrozny stejně synovi dala. Ten se snažil své starší společníky dohnat a jeden z hroznů mu zaskočil. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde se jej doktoři snažili více jak hodinu oživit, ale jejich snaha nepomohla – kluk byl na místě mrtvý.

Nejde o první případ, kdy se dítě udusilo z kuliček hroznového vína. Hrozny ve skutečnosti patří mezi jednu z nejčastějších příčin udušení mezi dětmi a lékaři pravidelně varují, aby jim je rodiče dávali rozkrojené napůl.

HledacPravdy ( 3. ledna 2019 00:46 )

Pitomci. Chudák kluk.

Zobrazit celou diskusi