Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragický požár na Nový rok: Řádění ohně nepřežili dva senioři

Dva tragické požáry na Nový rok: Řádění ohně nepřežili dva senioři (ilustrační foto).
Dva tragické požáry na Nový rok: Řádění ohně nepřežili dva senioři (ilustrační foto).  (Autor: HZČR Středočeský kraj)
Autor: ital - 
2. ledna 2019
16:44

Na Slovensku začal nový rok tragicky. Dva požáry na dvou různých místech si vyžádaly dvě oběti z řad seniorů. Při jednom z nich v Dubnici nad Váhom zahynula 79letá důchodkyně a při druhém v obci Borovce přišel o život 62letý Štefan.

V Dubnici nad Váhom na Slovensku propukl v jedné z bytovek poblíž centra požár odpoledne na Nový rok. Při něm zahynula 79letá stařenka. „Šel jsem okolo, když jsem ucítil kouř. Obešel jsem dům a viděl dým. Potom prasklo okno a ven vyšlehly plameny. Z domu začali vybíhat lidé, kteří zavolali hasiče. Pak už jsem jen viděl, jak z bytu vynesli paní. Asi se udusila kouřem, její tělo nebylo ani ohořelé,“ popsal děsivou scénu jeden z kolemjdoucích.

„Znala jsem ji, byla to zlatá paní. Žila sama. Nevím, co se stalo. Někdo říká, že oheň vzplál od svíčky nebo od stromečku,“ oznámila sousedka. Hasiči museli bojovat nejen s plameny, ale také s hustým kouřem.

„Celá bytovka byla značně zakouřená, zásah byl velice náročný,“ řekl velitel hasičů Marián Rác. Podle něj se nacházela většina obyvatel bytovky venku na ulici. „S policií jsme provedli obhlídku objektu, zda se tam ještě někdo nenachází. Paní už bohužel nejevila známky života,“ doplnil Rác. Přesnou příčinu požáru musí teprve zjistit odborný znalec.

K dalšímu požáru došlo tentýž den okolo 19:30 v obci Borovce v Trnavském kraji. Plameny zachvátily rodinný dům. Hasiči po příjezdu zjistili, že dům má dvě části, přičemž jedna z nich byla velmi zakouřená. Po uhašení ohně nalezli tělo Štefana (†62). Příčinu vzniku požáru doposud neznají, ale není vyloučené, že za ni může elektrický ohřívač.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání