Kubát si zahrál v seriálech Ordinace v růžové zahradě či Cesty domů, hrál v divadle Rejdiště, hostoval v Národním divadle Brno, působil jako zpěvák i moderátor. Poslední rozloučení s ním na Silvestra však zůstalo jen rodinnou záležitostí. Pozornost v kostele Nejsvětější Trojice v Pouchobradech u Chrudimi však poutal věnec se stuhou „Od přátel a od Bohdalky“.

Se známou herečkou Jiřinou Bohdalovou však neměl nic společného, ti dva se vůbec neznali a nikdy spolu nespolupracovali. „Jedná se jen o přezdívku,“ vysvětlila hercova zdrcená sestra Kateřina Kubátová. Sama herečka se také, jak její okolí ví, za Bohdalku neoznačuje. „Tak mě označuje veřejnost, mluví tak o mně mezi sebou, ale jinam to nepatří,“ svěřila se už v minulosti. A zcela jistě by se tak nepodepsala na smuteční věnec.

Aleš Kubát s rakovinou bojoval už před pěti lety, tehdy však nad nemocí zvítězil. Nechodil ale na lékařské kontroly, a tak se o jejím návratu dozvěděl, až když bylo příliš pozdě. Po problémech s břichem šel do nemocnice až 25. prosince ráno, kdy mu zjistili nádor a metastázy v ledvinách. Aleš zemřel jen pár hodin poté, co mu v noci nádor nečekaně praskl a způsobil sepsi organismu. „Je důležité, aby lidé jeho příběh znali, a svým varováním pomáhal dál,“ dodává hercova sestra, která apeluje na všechny, aby nemoc nepodceňovali.

Fotogalerie
37 fotografií