Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vánoční tradice se stala Vladimírovi (†54) osudnou! Mohl za to alkohol?

Autor: ital - 
2. ledna 2019
23:25

Každoroční výstup na horu Vápeč 26. prosince se stal osudným čtyřiapadesátiletému Vladimírovi ze Slovenska. Tradičně se zde servíruje oběd a také domácí pálenka. Ta pravděpodobně sehrála roli při smutné nehodě.

Turistický klub na Slovensku pořádá na svatého Štěpána každoroční výstup na horu Vápeč. Jako součást společenské události nechybí ani zelňačka či klobásy nebo i domácí pálenka. Ta se ale pravděpodobně stala osudnou Vladimírovi (†54), který při výstupu na kopec uklouzl a padal asi 60 metrů.

Podle svědků se zachytil o strom, následně vstal a rozhodl se pokračovat dál v cestě. Bylo mu ale pořád hůř a hůř. Když jeho kamarádi viděli, v jakém je stavu, zavolali záchrannou pomoc. Na místo dorazili i hasiči, kteří záchranářům museli pomáhat pro nepřístupný terén. „Zraněného muže záchranáři oživovali a v kritickém stavu dopravili do nemocnice v Trenčíně,“ pověděla mluvčí záchranářů Alena Krčová. V nemocnici bojoval o život několik dní, ale poslední den v roce zraněním podlehl.

„Dnes mi umřel známý. O svátcích nešťastně spadl při výstupu na Vápeč, ale zdvihl se a šel dál. Až když mu bylo velmi špatně, zavolali jsme pomoc. I když to byl statný chlap, dnes boj o život prohrál,“ napsala na Silvestra Vladimírova známá na sociálních sítích.

Podle informací deníku Čas.sk se k nehodě nikdo z přítomných podrobněji nevyjádřil, dokonce ani předseda turistického klubu Marián Jarník. „Teď skutečně nemůžu mluvit,“ oznámil. „Byl jsem tam, ale nehodu jsem přímo neviděl. Ihned potom, co se to stalo, jsme se všichni sbalili a odešli domů,“ sdělil a následně položil telefon. Předtím ještě potvrdil, že se Vladimír po pádu pokoušel pokračovat dále ve výstupu.

Podle vyjádření svědků byl terén velmi náročný a alkohol neměl v danou dobu na místě co pohledávat. „Bylo velice kluzko a bez maček a hůlek se téměř nedalo jít,“ popsal aktuální podmínky jeden z účastníků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání