Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řádění opilého amerického spratka za volantem: Vyboural se v luxusním jaguáru

Autor: cad - 
1. ledna 2019
17:57

Tři poslední dny v závěru loňského roku zaměstnával policisty na Jihlavsku mladík (24) z USA. Do Česka si tento představitel americké „zlaté“ mládeže vyrazil užít Silvestra ve svém luxusním jaguáru s britskou registrační značkou bez dokladů pouze s řidičákem.

První den nám bylo nahlášeno, že na 166. kilometru dálnice D1 ujel bez placení od benzinové pumpy, kde natankoval do auta 30 litrů pohonných hmot,“ informovala o mladíkově počáteční anabázi mluvčí policie Dana Čírtková.

Dálniční policisté vozidlo vzápětí vypátrali na 111. kilometru, kde jim mladík při dechové zkoušce nadýchal bezmála 2 promile alkoholu. Okamžitě přišel o svůj jediný doklad, řidičský průkaz vydaný v USA, a noc strávil na záchytce. V tu chvíli policisté netušili, že jeho rozmarným kouskům zdaleka není konec.

Před další jízdou stačil ukrást šampaňské

Po sdělení obvinění se mladý muž druhý den vrátil k svému odstavenému automobilu. Na benzince na 111. kilometru však stačil ještě ukrást dvě lahve šampaňského a odjel směrem na Prahu,“ pokračoval ve výčtu vylomenin amerického spratka mluvčí policie. V té chvíli, jako by se po něm slehla zem. Policejní hlídky po něm marně pátraly.

Havaroval u Telče

O pár hodin později byl jeho havarovaný jaguár objeven v Kostelní Myslové nedaleko Telče. Řidič utrpěl na místě nehody lehké zranění a policistům nadýchal 1,44 promile alkoholu. Na vozidle vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun. Po propuštění z nemocnice řidič putoval znovu na policii a hned odtud vyrazil do jednoho z jihlavských supermarketů.

Z prodejny si bez zaplacení odnesl zahradní pilu, se kterou byl zadržen o pár ulic dále,“ dodala policejní mluvčí Čírtková. Přítrž v jeho počínání udělal až příjezd jeho rodičů, kteří v té době byli v Maďarsku a syna si vyzvedli z policejní cely.

avitka ( 2. ledna 2019 08:42 )

... pořád ještě nenapáchal tolik škody jako spratek Kočka... a jaký mu vypravili pohřeb... chudáčkovi...

asijo ( 2. ledna 2019 06:52 )

V USA by takový spratek čekal na kremaci.

HledacPravdy ( 2. ledna 2019 06:29 )

Já bych to viděl spíš na vazbu a pak tak rok dva na tvrdo a po propuštění ochranné léčení protialkoholní, může pak vést na v blázinci kurzy angličtiny..

Thyronx ( 2. ledna 2019 01:39 )

no moc si s ním česká policie neporadila, pravda? Kidně řádil dál a mladíka si vyzvedla rodinka. Ba museli mu ponechat i jeho řidičák. Jistě že to bude asi drahé, ale holt asi ho hodnota peněz netrápí. Přesto věřím že v Čechách takových spratků najdete víc než v CELÉ Americe. I ty vysvobodí jejich rodiče.

lilie62 ( 1. ledna 2019 21:55 )

Nevím proč se tady s takovým hajzlem malujeme.Doma by si to nedovolil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání