Nedokončený úsek čtyřproudé silnice blokoval spolek Skalka. Odpůrci si vyjednali jiné protihlukové stěny. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) navrhlo nové řešení, které bude chránit obyvatele přilehlých míst, ale i pacienty Fakultní nemocnice Ostrava. To aktivisty přesvědčilo a stavbu už nebudou dále blokovat.

„Je to o změně postojů obou stran a nalezené ochotě ke kompromisu. ŘSD nyní s respektem vychází vstříc oprávněným obavám obyvatel této lokality a navrhlo nové řešení protihlukových stěn,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka.

V únoru by se mělo definitivně rozhodnout o budoucí podobě silnice. Má tak dojít k zastavení původního stavebního povolení a začít práce na vydání nového, ve kterém už budou zohledněny připravované změny. Tento krok by měl vést k dokončení stavby. Kdy bude stavba zahájena, zatím není známo.

„Konečně jsme dosáhli shody nad technickým řešením protihlukových stěn a byli jsme ujištěni, že jejich kvalita nemůže už být snížena. O to jsme se snažili od počátku,“ prohlásil Richtár.

VIDEO: Řidiči musí mít na Rudné velkou trpělivost. Před nedávnem skončila několikaměsíční jednosměrná uzavírka mostu ve směru do Havířova.

Video
Video se připravuje ...

Most přes řeku Ostravici bude opravován do konce roku. Blesk.cz/Karel Dostál