Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Arichteva dostala drsně vynadáno! Vyčetli jí vzpomínku na mrtvého Václava Havla (†75)

/
  • Celebrity 7 let od smrti Havla (†75): Arichteva dostala vynadáno, Holubová s Pazderkovou vzpomínaly!
    19. prosince 2018 ● 18:55

    Ve středu 18. prosince uběhlo sedm let od úmrtí disidenta, dramatika a zejména prezidenta Václava Havla (†75). Řada známých osobností neváhala a na smutné výročí upozornila na svých sociálních sítích. Jenže Veronika Arichteva za to dostala krutě vynadáno!

  • 1.

    Martha Issová (37)

    Na prvního prezidenta samostatné České republiky zavzpomínala v den 7. výročí jeho úmrtí například herečka Martha Issová. „Děkujeme! Vzpomínáme,“ připsala k fotce Havla na Instagramu a nezapomněla připomenout ani jeho slavná slova: „Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí.“

    Martha Issová vzpomínala na Václava Havla.
    Autor: Instagram
     

  • 2.

    Aňa Geislerová (42)

    Černobílý snímek exprezidenta zveřejnila také známá rusovláska a držitelka 5 Českých lvů Geislerová. Dokreslila ještě srdíčko a připojila krátký anglický vzkaz: „Chybíte nám.“

    Aňa Geislerová vzpomínala na Václava Havla.
    Autor: Instagram

  • 3.

    Ondřej Volejník (43)

    Představitel Tonyho z nekonečného seriálu Ulice pak dokonce na sociální síť pověsil svou společnou fotku s Václavem Havlem. I jeho očividně jeho odchod před sedmi lety zasáhl. „Chybí... moc! ❤️,“ napsal v příspěvku.

    Ondřej Volejník vzpomněl na Václava Havla, s nímž se osobně setkal.
    Autor: Instagram
     

  • 4.

    Veronika Arichteva (32)

    U svých fanoušků si to dost zavařila hvězda StarDance Arichteva, která dokonce oblékla tričko s podobiznou Havla. „Ha. Když jsem si dneska ráno oblíkala Havla, tak mi vůbec nedošlo, že je to přesně 7 let, co NÁŠ pan prezident zemřel,“ napsala na Instagramu Veronika, která si v taneční show vytančila tzv. bramborovou medaili, a vysvětlila, že se jí líbí myšlenka trička s národním motivem.

    „Nezapomínat na národní hrdiny, jako byl právě Václav Havel, T. G. Masaryk nebo Jan Palach. Kór v dnešní době. Hlavně v dnešní době!“ vysvětlovala a pochvalovala si, že kousek se jí hodí snad ke všemu.

    Ovšem zatímco sklidila pár komplimentů, většina komentujících pod příspěvkem ji pořádně ztrhala. Pustili se do ní zejména odpůrci Václava Havla a zrovna moc herečku z První republiky nešetřili.

    Vytkli jí i to, že je na takové věci vlastně moc mladá! „Když p. Havel ‚opanoval‘ prezidentské křeslo (ještě za Československa), Vám byly cca 3 roky. Když ‚dopanoval‘, Vám bylo 17, nepletu-li se. Obdivuji Vaši uvědomělost, v tomto věku jsem měla trochu jiné starosti, než abych mohla říct, že mi chybí nějaký politik či prezident z té doby,“ vypočítával kdosi a ostatní se přidali.

    „To je jako říct, že komunismus byl správnej směr, jelikož jsem v tý době nebyla na světě (nebo byla mimino), a tím pádem o tom nic nevím,“ nechápala  brunetka, jakou vášnivou diskuzi rozpoutala. Naštěstí se jí ale pár příznivců zastalo a pochválilo ji za vlastenectví.

    Veronika Arichteva vzpomínala na Václava Havla a oblékla tričko s jeho podobiznou.
    Autor: Instagram
     

  • 5.

    Libor Bouček (38)

    Coby moderátor ryze vlastenecké soutěže Máme rádi Česko samozřejmě na smutné výročí nezapomněl ani Libor Bouček. Ve vší stručnosti na svůj profil na Facebooku pouze napsal iniciály V. H. a doplnil je srdíčkem. Jeho snahu ocenil například i Michal Kavalčík (43).

    Libor Bouček vzpomněl na Václava Havla.
    Autor: Facebook

  • 6.

    Eva Holubová (59)

    Daleko víc se rozepsala herečka z Knoflíkářů či Účastníků zájezdu, která Havla znala osobně. „Ten den jsem byla celý s ním. Dopoledne tiskovka, potom autogramiáda v ‚Juldě Fuldě‘, která nebrala konce, odpoledne a večer křest, autogramiáda a oslava jeho knížky ‚Prosím stručně‘! Poslal mi ji k přečtení a chtěl znát můj názor. Ještě než vyšla! A nebyla jsem zdaleka jediná,“ popisovala.

    „Znala jsem ho ještě jako disidenta. On mne prý znal déle než já jeho, říkaval ‚od nepaměti‘. Chodíval na Divadlo Sklep či akce Pražské Pětky. Vždycky jsme to poznali, neboť s ním a za ním přišla parta jeho ‚estébáků‘. Smál se tomu a nechtěl nikomu dělat problémy, tak sám nikoho neoslovoval. Já jsem ho ale naopak vždycky po představení vyhledávala, jeho a Sergeje Machonina, zajímaly mne tak moc jejich názory na naši produkci, že jsem vůbec neřešila nějaký z toho pramenící nebezpečí. Na demonstracích jsem se tehdy bála, ale ‚kamarádit‘ s disidenty nikoliv,“ promlouvala Holubová o jejich vztahu.

    „Bylo to mezi dvaceti a třiceti, osmdesátky, šedivá nuda, malověrnost se pokoušela uchvátit mou mysl, marnost zajmout mé srdce, nicota zničit mou duši. Lidi jako on a kolem něho patřili k těm, kteří mne chránili před duchovním a duševním zmarem. Pouze díky nim jsem se nestala vyčpělinou s konzumentským mozkem, která vítá svobodu podloženou hesly: „Džíny a dovolená v Jugoslávii pro všechny!“

    Připojila také společné fotky a rovněž velmi emotivní vzkaz Václavovi do nebe. „Kdo byl pro mě Václav Havel? Jednou se mne na to zeptali v BBC. Dramatik, disident, president? Filosof, státník, umělec? Odpověděla jsem, že Václav Havel je prostě Václav Havel! Je to jeho povolání, poslání, podstata! Chybíš, Vašku, a zároveň je úžasný, žes nám po sobě toho zanechal tolik a my můžeme směle a hojnými doušky v Tvém díle hledat a čerpat. Kdo ještě nečetl Moc bezmocných, moc doporučuju! Děkuju Ti a jsem ráda, že jsem mohla žít v době, do níž jsi významně zasahoval Ty. Jsem šťastná a čím dál více z toho v rozpacích, jak jsem Ti občas mohla být nablízku. Nikdy jsem se tam nedrala a vždy jsem si toho považovala.“

    Eva Holubová vzpomínala na Václava Havla.
    Autor: Instagram
     

  • 7.

    Ladislav Hampl (37)

    Hvězda Vyprávěj a Okresního přeboru uctila Havlovu památku zcela beze slov. Na sociální síť umístil Hampl pouze obrázek Havla se svetrem, na kterém byl nápis „I <3 Divadlo Na zábradlí.“ Tam preizdent kdysi působil a dnes tam pro změnu hraje sám Ladislav.

    Ladislav Hampl vzpomínal na Václava Havla obrázkem.
    Autor: Instagram

  • 8.

    Iva Pazderková (38)

    „Dnes je to sedm let, co odešel pan prezident Václav Havel. Vážili si ho všude na světě pro jeho filosofii, moudrost a odvahu. Byl pokorným a slušným člověkem. Odmítl svoji jedinou nominaci na Nobelovu cenu za mír ve prospěch osoby, o které si myslel, že si ji zaslouží víc a víc ji její země potřebuje. Reprezentoval naši zemi důstojně a po svém,“ rozepsala se na Instagramu také představitelka ‚Blbé blondýny‘ a připojila příběh, jak se před lety s Havlem osobně setkala.

    „Měla jsem tu čest se s ním jednou setkat, když se přišel podívat k nám do divadla na představení. Seděl potom s paní Dášou u nás v klubu a Eliška Balzerová, která se s nimi léta přátelila, mi přišla říct: ‚Ivušo, Vašek se s tebou chce seznámit.‘ K jejich stolu jsem musela jít natřikrát. Poprvé i podruhé jsem – sotva jsem se k němu přiblížila – utekla. Měla jsem příliš velkou úctu a respekt k člověku, který se nebál říkat, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a dělal pro to maximum, který byl skvělým dramatikem a samozřejmě bývalým prezidentem.“

    Odvahu ale nakonec přece jen sebrala a dnes tak nelituje. „Napotřetí jsem se ale odvážila si k němu sednout, představit se. Chtěla jsem, aby jeho čas se mnou nebyl promarněný, a moc jsem si přála se ho zeptat na tisíc a jednu hodnotnou věc, jenže nakonec ze mě vypadlo jen: ‚A jak se vůbec máte?‘ A Václav Havel mi tehdy opravdu začal povídat, jak se má, že nečekal, že po ukončení prezidentování bude mít pořád tolik povinností a práce atd. Prostě mi úplně normálně odpověděl, stejně tak, jako bych se ho zeptala na smysl života nebo problémy Dálného východu. Povídali jsme si tak dvacet minut, než odešli (zdraví už mu tolik nesloužilo), a já na ně nikdy nezapomenu. Tolik mě toho vlastně za tu chvilku naučil,“ dodala Pazderková a připojila ještě poděkování na závěr.

     

    Iva Pazderková vzpomínala na Václava Havla.
    Autor: Instagram

  • 9.

    Lukáš Pavlásek (40)

    Pozadu nezůstal ani Ivin kolega a bývalý manžel Lukáš Pavlásek. „Před sedmi lety zemřel Václav Havel a před pětasedmdesáti lety se narodil Keith Richards. Václava Havla mám rád z mnoha důvodů a jeden z nich je, že prezident, se kterým kamarádí Stouni, prostě musí bejt borec,“ pojal vzpomínku dost originálně komik známý i z reklam na mobilního operátora, kde byl za »Tydýta«.

    „Keith Richards o něm ve svých pamětech napsal: Málokdy se s prezidentem setkáte takhle a ještě si u toho řeknete: Ježíši, to je bezva chlap. Všechno nejlepší Keithovi a my nepřestaňme vzpomínat na bezva chlapa,“ dodal.

    Lukáš Pavlásek připomněl setkání Havla s Rolling Stones.
    Autor: Instagram
     

  • 10.

    Aneta Vignerová (31)

    Ještě o rok mladší než Arichteva, přesto měla modelka potřebu připomenout významnou osobnost. „Pan prezident❤️,“ napsala Vignerová na Instagramu a zveřejnila fotku Václava Havla. Dokonce se pak chlubila i tím, že sledovala v televizi dokument o něm. Měla ale štěstí, jelikož příval kritiky kvůli jejímu mládí ji úplně minul.

    Aneta Vignerová vzpomínala na Václava Havla.
    Autor: Instagram

  • 11.

    Josef Kubáník (43)

    Okamžiky, kdy se dozvěděl o smrti bývalého prezidenta, si připomněl také herec, kterého pojilo úzké přátelství s herečkou Květou Fialovou (†88). Právě s ní v té chvíli byl. „Byla neděle, vařili jsme oběd, Květa tenkrát chtěla její oblíbené sarmále. Zazvonil mi telefon a dozvěděl jsem se, že umřel pan Havel. Květa jen zašeptala ‚Vašíček!‘“

    „Na pohřbu pak řekla, že ‚Vašek, ten beránek boží, který snímal hříchy lidí, už musel zpátky, Bůh ho chtěl zase u sebe.‘ A že se na něj těší. Dnes už jsou spolu všichni,“ dodal a připomněl tak, že i představitelka Tornádou Lou z Limonádového Joea už od loňského září není mezi námi. K textu na sociální síti přidal i společné snímky Květy s Václavem a vysvětlil, při jaké příležitosti byly pořízeny. „Jsou z připravovaného filmu Petra Jančárka Tady Havel, který bude mít premiéru příští rok v listopadu. Květa a pan Havel se potkali v nemocnici a slíbili si samé pěkné věci.“

    Josef Kubáník připomněl setkání Květy Fialové s Václavem Havlem.
    Autor: Instagram

    Fotogalerie
    53 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 20

avina: Zachutnala mu moc. Tvrdil, že bude prezidentem jen.....a zatím bojoval i na 3.POKUS STÁT SE PREZIDENTEM. Nebyl dobrý-pouze symbol plyšáku. Pak se spolu s komunisty dělil.....Milenkami urážel Olgu. Nebýt jí, je vedle.... Po otci ***ř/ bratři Ivan,Jaromír/,po strýci buzík/ milenec Vondra/.

(20. 12. 2018 10:35)

pavel11: Zase kvičí umělecká špina,opilcu,fetáku,šlapek,bukvic žumpy,kavárny Prahy!!

(20. 12. 2018 10:35)

vasounek: To jak nám ten kámoš opilců a podrazáků chybí je vidět na anketě na TN CZ jen jemu podobní po něm smutní

(20. 12. 2018 09:59)

nick55: Jo, ten nám připravil světlé zítřky - dobře se má akorát Veš - krnka, která se na něho zavčas, ještě za života jeho ženy přilepila

(20. 12. 2018 08:58)

Actimel:

(20. 12. 2018 08:54)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy