Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Do chodců na přechodu vjel autojeřáb: Žena (†57) podlehla těžkým zraněním

Autor: DH - 
18. prosince 2018
17:31

Po hrůzostrašné srážce s několikatunovým kolosem přišla v pondělí večer ve slovenském Prešově o život jedna žena. Řidič autojeřábu ji srazil na přechodu. Smrti o vlásek unikl další člověk.

K nehodě došlo na křížení ulic Obránců míru a Požiarnické. V pondělních večerních hodinách přecházela osmapadesátiletá žena přes vyznačený přechod po boku o deset let mladšího muže, když se po silnici přiřítil jeřáb značky Tatra T815 řízená šoférem (57) z Uzovského Šalgova a oba chodce přední částí vozidla srazil.

Vinou nehody došlo u přecházejícího muže k lehkým zraněním, která byla povětšinou povrchového rázu. Chodkyně už takové štěstí neměla, když utrpěla vážná zranění, kterým později toho večera po převozu do prešovské nemocnice bohužel podlehla.

Ke zranění řidiče jeřábu nedošlo, škoda na vozidle byla 30 eur a provedená dechová zkouška neprokázala přítomnost alkoholu v těle. Na místo také vzápětí po nehodě dorazil znalec dopravních nehod. Policie tak okamžitě začala trestní stíhání pro přečin usmrcení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání