Štědrý Ken, který se dožil více než 80 let, se rozhodl udělat pravidelně i v příštích letech radost dceři rodičů Owena a Caroline Williamsových, kteří k rozhodnutí Kena dodali, že si jejich dceru Cadi doslova zamiloval.  

Ken bohužel nedávno zemřel, přesto jeho smrt nepřinesla jen zármutek v srdcích jeho bližních, ale také radost, dojetí a vděk, u zdánlivě cizích lidí. Jeho dcera totiž v pondělí zrealizovala jeho opravdu vánoční rozhodnutí, když Williamsovým donesla první várku darů od mrtvého souseda.

„Držela v ruce velký pytel, myslel jsem si, že je to smetí, a že mě požádá, abych to vyhodil," řekl k nevšednímu zážitku otec Cadi, pan Williams.

K jeho překvapení bylo ale vše jinak. „Pak mi ale řekla, že nám nese všechno, co její táta odložil pro Cadi, v pytli byly všechny vánoční dárky, které pro ni koupil.“ A připojil i své další pocity bezprostředně po předání pytle plného darů. „Je těžké popsat všechny pocity, protože to bylo tak nečekané. Nevím, jak dlouho je soused odkládal, jestli dárky shromáždil za poslední dva roky, nebo zda je koupil až ke konci svého života." Každopádně byl pan Ken „skutečný, skutečný charakter", dodal ještě otec obdarované dcery.

Rodina byla sousedovým rozhodnutím doslova šokována, tím spíš, že jejich teď už bývalý soused se rozhodl pro tento čin i přesto, že dívku a její rodinu znal pouhé dva roky. Wiliamsovi otevřeli jeden z dárků, kterým byla kniha, ale nevěděli, co dělat s těmi ostatními. Některé se nakonec rozhodli nechat neporušené na další roky…  Celkově rodině dárky od souseda vystačí na příštích 14 let.

Rodina má tak na několik dalších let s dárky pro svou dceru vypomoženo, a nutno dodat, že Williamsovi měli opravdu štěstí na souseda. Zatímco někteří sousedi jsou příliš hluční, jiné málo ohleduplní, další nepořádní, tento soused byl extrémně štědrý a rozhodl se udělat na sklonku svého života dobrý skutek. Jeho cílem bylo udělat radost dítěti, které měl jistě moc rád. Přejme si na vánoční svátky co nejvíce podobných zpráv a co nejvíce podobně laskavých sousedů.

Fotogalerie
6 fotografií