Výlet, který si už zřejmě nechce zopakovat, zažila 81letá stařenka ze středočeské vesnice. Přibližně před 14 dny vyrazila svým oranžovým fiatem na kontrolu k lékaři do Prahy. Potud bylo vše v pořádku. Potíže ovšem nastaly, když se chtěla vrátit domů. Pražské ulice se totiž pro nebohou stařenku proměnily v hotové bludiště, z kterého se nedokázala vymotat. Po hlavním městě jezdila několik hodin, ale cestu domů nenašla. „Nakonec pozdě odpoledne naprosto vyčerpaná odstavila automobil u krajnice a posadila se na zídku opodál. Zmatené a unavené seniorky se ujali náhodní kolemjdoucí, kteří jí zavolali taxi,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Domů se tedy stařenka dostala, ovšem bez auta. Se svým nevšedním zážitkem se svěřila až o 14 dní později kamarádce, jejíž syn začal situaci ihned řešit a auto hledat. „Ve snaze jej najít najezdil po Praze mnoho kilometrů, ale informací o místě odstavení auta měl opravdu málo. Nakonec mu nezbylo nic jiného než požádat o pomoc,“ dodala Zoulová. Policisté pak auto nalezli takřka obratem. 

Mluvčí zároveň upozornila na netradiční trend – případů, kdy policisté hledají takto „zapomenuté“ auto, se před Vánoci vyrojilo více, než je obvyklé. „Jen za včerejší den policisté tísňové linky 158 řešili hned čtyři takové případy,“ řekla v úterý. V té souvislosti policisté radí řidičům, aby v předvánočním shonu mysleli na to, kam své auto parkují, popřípadě si ho vyfotili do mobilu a vyhnuli se tak panice při hledání. „Pokud máte v rodině staršího řidiče, který se již dostal do věku, kdy mu řízení vozidla činí potíže, pokuste se ho přesvědčit, aby již za volant raději nesedal. Nemusí to vždy dopadnout šťastně,“ dodala mluvčí na závěr.