Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Terezino utrpení se blíží ke konci? Soudci poslala dopis

Autor: dce - 
19. prosince 2018
11:29

Tereza se v Pákistánu raduje. Její utrpení se prý blíží ke konci. V úterý odevzdala soudci odpovědi na jeho závěrečné otázky. Brzy už se konečně dozví verdikt. Místní soud ji viní z pašování několika kil heroinu – celníci ji na letišti v Láhauru zadrželi letos v lednu.

Už téměř rok trvá martyrium Češky Terezy H. (22) – několikrát týdně už od ledna chodí k soudu v pákistánském Láhauru, který má řešit její obvinění z pašování drog. Často se z vazby vypraví zbytečně. V úterý tomu tak ale nebylo.  

„Soudu byly předloženy vyplněné dotazníky s odpověďmi obou obžalovaných,“ řekl Blesku mluvčí českého ministerstva zahraničních věcí Michal Bucháček.  

Tereza tedy soudci předala své odpovědi na jeho závěrečné otázky – předala mu je v psané podobě, a tak nemusela být vyslechnuta osobně, jak tomu bývá u našich soudů. Na otázky reportérů, zda bylo těžké odpovědět na některou z otázek, odpověděla záporně. Zároveň potvrdila, že si myslí, že bude snadné prokázat, že je nevinná.

Soud byl odročen na středu 19. prosince, soudce předvolal i státního zástupce s tím, že by měla proběhnout závěrečná řeč. 

Terezu zadrželi na letišti v Láhauru celníci poté, co prošla již dvěma kontrolami. Při té třetí u ní v kufru ale našli devět kilogramů heroinu. Tereza od počátku tvrdí, že je nevinná, že o drogách v zavazadle nevěděla. Zda jí to soudce uvěří, je ve hvězdách. Realisticky jí hrozí i více než deset let v místním vězení. Pákistánský občan by v podobném případě mohl dostat i trest smrti.

IIdiko ( 19. prosince 2018 21:09 )

Tereza je slapka *** ceska? Nikdy ji nepusti? Na svobodu? Tam bude? 10 let je vinna? Pakistani? Vedi ze ona pacovala grogy? Tak tady mas ***? A jedine tam at ona vsecky vykouri curaky a uz snim stukala? Pakystanu?

Jarabak ( 19. prosince 2018 16:40 )

tompetr88 ( 19. prosince 2018 12:47 )

--_-_Najděte nahé 18+ dívky ve vašem městě zde: My.Su/Divky

dragomira ( 19. prosince 2018 11:44 )

Ty už tam zdechni a všichni tobě podobný ty lidský odpade pašerácky!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání