Ten si údajně nevšiml, že obsah pytle je plesnivý. Už po zaplacení a odchodu z prodejny se proto rozhodl, že se vrátí a vezme si jiný. Jenže obešel pokladny a údajně plesnivou zeleninu do obchodu nevrátil. V té chvíli ho zastavila pracovnice ostrahy a rozhořel se ostrý spor.

Přivolané hlídce nakupující rozzlobeně vysvětlil, že si v prodejně koupil pytel brambor stejné značky už dříve. Následně prý při nakládání do auta zjistil, že jsou plesnivé, a nápravu se rozhodl sjednat tím, že si z obchodu odnese náhradní balení,“ popsala incident mluvčí brněnských strážníků Tereza Kadrnožková.

Muž se strážníkům přiznal, že za druhý pytel brambor v hodnotě 90 korun nezaplatil, vypsanou pokutu ale odmítl převzít.

„Strážníci mu vysvětlili, že nejsou kompetentní s ním řešit údajně špatnou kvalitu potravin a že se bude muset obrátit na obsluhu prodejny. Zároveň mu oznámili, že si ho kvůli podezření z krádeže předvolá přestupková komise,“ popsala pointu neobvyklého „obchodního“ sporu policistka.  

VIDEO: Mladíci v Brně ukradli vlajky, dostali pokutu.

Video
Video se připravuje ...

Video strážníků po zadržení mladíků s ukradenými vlajkami. Od pokuty je neuchránilo ani tvrzení, že chtěli jen zahrát na vlasteneckou notu. Městská policie Brno