To byla poslední kapka! Pro žalobce, který podal odvolání proti původnímu trestu ve výši 12 měsíců vězení, stejně jako soudce odvolacího senátu. Ti mu v úterý pobyt v chládku definitivně zdvojnásobili na 24 měsíců ve věznici s ostrahou. Přitížil mu právě ukradený batoh!

Soud: Pohrdání právem

„Nelze to nazvat jinak než pohrdání právem. Pan obžalovaný uprosí soud, aby se mohl rozloučit s nejbližšími, a cestou domů znovu spáchá trestný čin. A ještě si od poškozeného nechá zapálit cigaretu,“ kroutil hlavou předseda odvolacího senátu Vlastimír Čech.

Protřelý recidivista si přitom „už kroutí“ za mřížemi trest za jiné delikty. „Lituji toho. Mám vás rád,“ hlesl po výzvě, aby se ke svému činu vyjádřil.

Obhájce Jan Spáčil měl těžkou úlohu. Na obhajobu klienta mohl uvést pouze to, že se ke krádeži batohu s věcmi za téměř 10 tisíc korun přiznal. „Když okradený zjistil, co se stalo a zadržel ho, nesnažil se z místa utéct a vyčkal na příjezd policejní hlídky,“ dodal advokát.

Prý se polepší

Nenapravitelný zlodějíček přijal navýšení trestu s povzdechem. „Já si myslím, že se polepším,“ řekl Blesku při odchodu ze soudní síně v doprovodu eskorty.

Čas na přemýšlení o nápravě v chládku bude mít hned několik let. Až si odpyká aktuálně 22 měsíců, čeká ho pokračování v podobě nyní pravomocně potvrzených dalších dvou roků v base.  

Fotogalerie
4 fotografie