Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Chtěla hrát hru, mobil měla v nabíječce. Dívku (†6) doma zabil úder blesku

Autor: Mii - 
14. prosince 2018
13:40

Osudnou se stala touha zahrát si hru na mobilu pro mladou dívku (†6) z Indonésie. Když při bouřce na mobil sáhla, dostala ránu a zemřela. Zařízení bylo v té době zapojené v zásuvce a do domu zrovna uhodil blesk, což způsobilo, že elektrický šok prošel až do těla dívky, informuje web tempo.co.

Tragický incident se odehrál v provincii Východní Jáva v malé obci Sanja. V oblasti řádila silná bouřka a Salsabila Ayu Putriová si během ní chtěla hrát na mobilu. Jenže do domu zrovna uhodil blesk, a když Salsabila na mobil zapojený do nabíječky sáhla, dostala smrtelnou elektrickou ránu.

Slabý zásah elektřinou dostala i její matka Widiya, když mobil z nabíječky vytahovala. Udělala tak chvíli před tím, než si všimla, že její dcera leží bezvládně na zemi. „Jakmile na ni sáhla, uviděla, že má pravou tvář plnou puchýřů a hrudník celý černý,“ popisovala mluvčí policie pro místní deník.

Widiya okamžitě zavolala sousedům o pomoc, ale bylo již pozdě. Salsabila nedýchala a byla na místě mrtvá. Policie chtěla incident dále vyšetřit, ale rodina odmítla.

Zobrazit celou diskusi