„Nemůže chodit ani stát, všichni ji litujeme,“ řekl Aha! zdroj z jejího blízkého okolí. Herečka přitom strávila na podzim několik týdnů v Domově svatého Karla Boromejského v pražských Řepích, kam za ní docházel fyzioterapeut. S ním Šulcová pravidelně rehabilitovala a pomáhalo jí to, měla pocit, že je znovu nabita energií. „Zbavili mě tady nejhorších strastí,“ radovala se tehdy.

Naneštěstí se nyní ukázalo, že to byla radost předčasná. Po pouhém měsíci se bohužel zúžený kanálek v páteři opět ozval a herečku trápí bolesti tak velké, že musela dokonce zrušit účast na včerejší vernisáži fotografií Dvě tváře Šumavy, kam se tolik těšila… „Páteřní kanálek se mi seschl, jako když zmáčknete houbičku na nádobí,“ vysvětlila představitelka maminky Olivové ze seriálu My všichni školou povinní. Zároveň dodala, že další operace je u ní vzhledem k jejímu věku vyloučená.

Její zdravotní stav je zkrátka jako na houpačce a nepochybně na něm bude mít velký podíl i současné počasí. Loni v zimě musela podstoupit operaci kyčle a dostala umělý kloub. Po tomhle zákroku – endoprotéze – se pak bála chodit na kluzkém povrchu namrzlých pražských chodníků, měla strach, že uklouzne. Pohybovala se pak po městě jen s pomocí chodítka, se kterým vyrážela dokonce i venčit pejska.

A před půlrokem marodila se zlomenou rukou – podařilo se jí doma totiž nešikovně spadnout ze schodů. Kvůli štítné žláze trpěla dvojitým viděním a někdo jí „moudře“ poradil, aby ze schodů chodila pozpátku…

Fotogalerie
19 fotografií