Krátce před půlnocí procházela žena Koněvovou ulicí, pak ale potřebovala přejít na druhou stranu. Tehdy ještě netušila, že domů ten večer nedorazí. Sotva vešla na silnici, srazilo ji auto. Žena zůstala bezvládně ležet na zemi. Reakce řidiče byla zavrženíhodná - vůbec se nerozpakoval vystoupit a zraněné ženě pomoci. Místo toho z místa ujel!

Krátce nato o tom policisté obdrželi oznámení, a tak spolu se záchranáři ihned vyrazili na místo. Záchranáři vážně zraněnou ženu ošetřili. „Záchranáři 24leté ženě zajistili dýchací cesty, připojili ji na umělou plicní ventilaci, imobilizovali, ošetřili ji a s mnohačetnými poraněními ji převezli do vinohradské nemocnice,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. 

Policisté po autě začali ihned pátrat. „V jedné z žižkovských ulic našli auto s pochroumanou přední kapotou a rozbitým čelním sklem,“ řekl Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Později pak v souvislosti s případem zadrželi v jiné části Prahy dva muže.

Ti se následně k činu přiznali. „Vyšetřovatel je v uplynulých dnech obvinil z několika trestných činů. Řidiče z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Spolujezdce z neposkytnutí pomoci a nadržování, za což v tomto případě hrozí až čtyři roky odnětí svobody,“ upřesnil v pondělí policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že oba hříšníci jsou ve vazbě.

Fotogalerie
6 fotografií