Podtitulem vánoční edice dvojitého Dyzajn marketu, ten první proběhl v předešlém víkendu, je podpora a pomoc těm, kteří to potřebují nejvíce. „Všechny »dyzajnérské« značky si navíc kladou za cíl udržitelnost, a tak je lze nazývat jako slow fashion, protože přesně víte, kdo a z čeho ten daný kousek vyrobil a odkud použitý materiál pochází,“ prozradila mluvčí akce Terezie Tunková. Dyzajn market si tedy klade za cíl nejen rozvoj malého podnikání u nás, ale i podporu takových autorů, kteří myslí na planetu globálně a buď recyklují, nebo používají materiály zodpovědně.


„Věříme, že i takové jsou motivace našich návštěvníků, kteří preferují nakupování u lokálních tvůrců a z lokálních zdrojů a oceňují tento zodpovědný přístup,“ říká Olga Velíšková, koordinátorka poslední letošní dyzajnové události. Více se o celé akci dočtete tady.

Tajemný dárek i pro vás

Na trhu nakoupíte nejen dárky pro blízké. V infostanu, který najdete uprostřed dění hned za pódiem, bude připraveno 50 tajemných balíčků s dyzajnovými překvapeními za jednotnou cenu, kterými můžete obdarovat sami sebe. V balíčcích budou ukryty dárky ze všech kategorií účastnících se tvůrců: šperky, porcelán, papírenské krásy, doplňky, kabelky, hračky, oblečení, přírodní kosmetika, ale i drobnosti pro pejsky. Kdokoli si tak může udělat radost z překvapení, třeba i ten, kdo si kupuje dárky sám sobě. Celý výtěžek z prodeje bude věnován organizaci Nadace Krása pomoci na podporu seniorů.

Fotogalerie
30 fotografií