Nehoda se stala mezi obcemi Brůdek a Hájek. „Řidič před vrcholem stoupání s vozidlem předjížděl nákladní vozidlo Mercedes s návěsem. Při předjíždění neměl před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která byla nutná k bezpečnému předjetí,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

V protisměru se v té době k místu blížila řidička ve felicii a stalo se nevyhnutelné, oba vozy se srazily. „Po střetu bylo osobní vozidlo Škoda odraženo mimo komunikaci. Osobní vozidlo Volkswagen skončilo v příkopu, kde narazilo do směrového sloupku,“ popsala Brožová.

Náraz felicii doslova rozpáral, její řidička utrpěla zranění. „Byla letecky transportována na Urgentní příjem FN Lochotín se středně těžkým poraněním. Nebyla v ohrožení života,“ uvedla mluvčí záchranářů Veronika Albrechtová. Řidiči se nic nestalo.

Policisté dali řidiči dýchnout, alkohol před jízdou nepil. „U řidičky nemohla být dechová zkouška provedena. Byl proto nařízen odběr krve v lékařském zařízení,“ doplnila Brožová. Škoda se vyšplhala u vozidla Volkswagen na 150 tisíc, u škodovky na 20 tisíc korun.

VIDEO: Bouračka pohledem palubní kamery.