Projekt na Kačerově realizovala šestice studentů VŠE, kteří si v rámci semestrální práce měli procvičit manažerské schopnosti. U autobusových zastávek při vstupu do stanice metra začali čistit veřejný prostor od poházených cigaretových nedopalků. Dle pořízené dokumentace se jich přitom v lokalitě povalovalo značné množství.

Happening však nezůstal pouze u aktivit studentů. Podle informací z radnice Prahy 4 se akce setkala i se zájmem veřejnosti. „Na Kačerov přicházeli lidé i z jiných lokalit Prahy 4, kteří se o ní dozvěděli z Facebooku. Přinášeli nedopalky cigaret, které sesbírali na autobusových zastávkách,“ předal informace o přesahu této iniciativy do veřejného zájmu místostarosta Lukáš Zicha (STAN/KDU-ČSL), který se události zúčastnil.

Nadační fond Čisté město, který se na akci podílel, potvrdil pozitivní reakce obyvatel. „Chtěli bychom příští rok tuto snahu spojit s problematikou plastu,“ uvedl pro Blesk.cz Michal Jirásek ze zmiňovaného nadačního fondu, podle kterého bude o konání navazujících akcí jasněji na jaře. Základní myšlenkou však bude snaha o využívání ekologičtějších materiálů, než je právě plast.

Přestože na Kačerově šlo o jednorázovou záležitost, radnice Prahy 4 hodlá podle místostarosty Zichy v obdobných výchovných aktivitách pokračovat. Konkrétní podobu však další akce zatím nemá.

Fotogalerie
11 fotografií