Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tyhle knihy děti přečtou jedním dechem! Potěší Amálie Zubatá, Bob s Bobkem nebo komiks podle Čapka

/
  • 11. prosince 2018 ● 10:42

    Chcete, aby vánoční dárek dítě pobavil i poučil? Tak mu pod stromeček nadělte pěknou knížku! Vytipovali jsme novinky, díky kterým se váš potomek ocitne v pohádce i uprostřed sněhové bitvy, pozná lidské tělo nebo objeví mořské hlubiny. Stačí vybrat tu pravou knížku.

     

    Řiďte se věkem

    Knížky vybírejte podle věku dítěte. Nejmenší si chtějí s knížkami hrát, předškoláci rádi řeší hádanky a plní různé úkoly, školáci mají rádi napětí a tajemství. Nic nezkazíte hezkými obrázky a u mladších dětí velkými písmeny.

     

    Vybírejte podle zálib

    Kromě věku se řiďte i zálibami dítěte a vzpomínejte, co ho vlastně baví. Dívky mají rády romantiku a zvířátka, kluci zase stroje nebo dobrodružství.

     

    Navštivte knihkupectví

    Pokud si nejste jistí výběrem knihy pro dítě, vezměte ho před Vánocemi do knihkupectví a sledujte, které knihy ho zaujmou.

     

    Nekritizujte výběr

    Zkuste s dítětem o knížkách mluvit a naťukněte, co čtou jeho kamarádi, nebo co by se líbilo jemu. Ale rozhodně ho za jeho výběr nekritizujte!

     

    Nespoléhejte na minulost

    Nekupujte dítěti knihy, které se líbily vám. Nebude to fungovat. Každá generace své bestsellery.

     

    Nepřežeňte to!

    I když chcete z dítěte chovat čtenáře, určitě mu nenadělte pod stromeček jen samé knihy. Stačí jedna, případně dvě.

  • 1.

    Pro holčičky

    Pohádkář – O princeznách

    Dobrodružství dvou rozhádaných princezen, které spolu tráví tři dny na opuštěném zámečku, hrozí katastrofou. Pobyt na odlehlém místě je ale nakonec natolik sblíží, že se z nich stanou velké kamarádky.

    Cena: 199 Kč

     

    Autor: archiv

  • 2.

    Pro předškoláky

    Bob a Bobek na návštěvě: Poznej s nimi různá povolání

    Nová dobrodružství králíků z klobouku, Boba a Bobka. Na vlastní »kožešinu« vyzkoušejí, jaké to je být řidič autobusu, záchranář, strojvedoucí, zahradník, kuchař, co musí umět lékař a jak náročné je stát se kosmonautem…

    Cena: 299 Kč

     

    Autor: archiv

  • 3.

    Pro školačky

    Amálie Zubatá

    Amálie Zubatá by ráda vyrazila někam ven se svou domácí dýní Tykvískem a kamarády. Jenže bude muset s rodiči na každoroční Příšerný ples. Když ale králův syn Tykvíska unese, musí Amálii prchnout z plesu a naplánovat záchrannou akci…

    Cena: 269 Kč

     

    Autor: archiv

  • 4.

    Pro kluky

    Deník malého poseroutky 13 – Radosti zimy

    Když Gregovu školu zasypou hromady sněhu, promění se celá čtvrť v zimní bojiště. Nepřátelské skupiny soupeří o území a válčí sněhovými koulemi. Grega a jeho kamaráda čeká boj o život. Dokážou navázat spojenectví a vyhnout se zradám?

    Cena: 229 Kč

     

    Autor: archiv

  • 5.

    Pro čtyřleté

    Bruno a vánoční nadělení

    Bruno s panem Žmolkofuskou jsou přesvědčení, že lapili zloděje, který se k nim kradl komínem. Ale místo lupiče nasadili pouta Santa Clausovi! Klíček od želízek se záhadně ztratil, a tak musí uvězněného Santu zastoupit.

    Cena: 179 Kč

     

    Autor: archiv

  • 6.

    Pro celou rodinu

    Tradiční český rok

    Rádi byste dětem vyprávěli o českých tradicích? V této knize najdete nejen nejznámější svátky, zvyky a obyčeje, ale také známá lidová říkadla, pořekadla, písničky, pranostiky i vánoční a velikonoční koledy, vše doplněné ilustracemi Josefa Lady.

    Cena: 499 Kč

     

    Autor: archiv

  • 7.

    Pro malé doktory

    Hravá anatomie: Posviť si na lidské tělo

    Kniha pomocí 3D ilustrací odhaluje neuvěřitelná tajemství lidského těla. Pomocí magické rentgenové čočky ukáže, jak srdce pumpuje krev do celého těla, jak vypadají kosti nebo mozek.

    Cena: 499 Kč

     

    Autor: archiv

  • 8.

    Pro puberťačky

    Lískový les

    Sedmnáctiletá Alice a její máma strávily většinu života na cestě, se smůlou v patách. Pořádná smůla ale začne, když zemře Alicina babička, spisovatelka temných pohádek, a když záhadná bytost unese Alicinu mámu. Alice se musí vydat do Lískového lesa a světa, kde babiččiny pohádky začaly...

    Cena: 399 Kč

     

    Autor: archiv

  • 9.

    Pro dobrodruhy

    Sally Jones a dopis od mrtvého

    Dobrodružná cesta kolem světa s neohroženou gorilou Sally. Poté, co je Sally společně s kapitánem jejich lodi vlákána do pasti, musí bojovat o holý život. Kapitán je odsouzen za vraždu, kterou nespáchal, a tak se ho Sally snaží za každou cenu zachránit. Uspěje?

    Cena: 349 Kč

     

    Autor: archiv

  • 10.

    Pro nejmenší

    Medovníčkovy básničky

    Básničky o pohádkovém skřítkovi Medovníčkovi a jeho kamarádech od oblíbeného dětského autora.

    Cena: 99 Kč

     

    Autor: archiv

  • 11.

    Pro puberťáky

    Kapsy: Podle povídek Karla Čapka

    Slavné povídky Karla Čapka ožívají v komiksové podobě. Mladý policista se snaží zjistit, jak se to má s intuicí, muž trpící závratí, bude muset čelit vlastním hříchům. Poslední soud člověka odhalí nejen to zvrácené v lidské duši, ale i nevinnost…

    Cena. 379 Kč

     

    Autor: archiv

  • 12.

    Pro milovníky zvířátek

    Co má klokan ve vaku: Aneb jak zvířata vychovávají svá mláďata

    Když se lidem narodí miminko, věnují mu všechnu svou lásku, pozornost a péči. Jak to ale chodí ve světě zvířat? Jsou zvířata také starostliví rodiče?

    Cena: 199 Kč

    Autor: archiv

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy