Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Osvobodil Nečesaného a teď končí: Soudce opsal rozsudek i s chybami, zní z Vrchního soudu

Autor: dce - 
10. prosince 2018
17:16

Už pětkrát řešil Krajský soud v Hradci Králové případ Lukáše Nečesaného obžalovaného z pokusu o vraždu kadeřnice. A bude ho řešit i pošesté – Vrchní soud poslední osvobozující rozsudek zrušil a soudce Martina Mjartana odvolal. A nyní vyšlo najevo i proč! Mjartan prý rozsudek opsal, a to i s chybami.

Krajský soud v Hradci Králové se bude pošesté zabývat případem Lukáše Nečesaného obžalovaného z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích, a to pravděpodobně hlavně kvůli velké chybě jeho soudce Martina Mjartana. V rozsudku totiž nechal formulaci, která působí, jako by Nečesaného spíš označil za vinného – a ne naopak, jak tomu skutečně bylo. S informacemi z rozsudku Vrchního soudu přišel server SeznamZprávy.cz.

„Důkazy, které byly u hlavního líčení provedeny, se podařilo prokázat, že pachatelem tohoto jednání byl právě obžalovaný,“ stojí údajně v rozsudku. Mjartan navíc podle Jiřího Lněničky z Vrchního soudu v rozsudku zmiňuje, že neví, komu se svým rozhodnutím má zavděčit.

„Jestli Nejvyššímu soudu, který, jak se domnívá, si přeje zproštění obžaloby, nebo Vrchnímu soudu, který, jak se domnívá, by si přál odsouzení. To je zjevné nepochopení předchozího usnesení Vrchního soudu v Praze,“ uvedl Lněnička.

Ten navíc dodal, že v rozsudku chybí i osobní hodnocení provedených důkazů. „Namísto toho, aby u každého z jednotlivých usvědčujících důkazů uvedl, jaké je jeho vlastní hodnocení, reagoval podrážděně a původní hodnocení doslova opsal (či spíše okopíroval),“ napsal podle Seznam Zprávy do usnesení Lněnička.

Případ tak nyní projedná jiný senát, a to místopředsedy krajského soudu Miroslava Veselského. „Nově určený senát se nyní musí podrobně seznámit se spisem, další postup lze předpokládat v řádu několika málo měsíců,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí soudu Jan Kulhánek.

dragomira ( 25. prosince 2018 17:42 )

Ty zmetku vrahounskej už abys tam byl alespoň na 15 let ty kreaturo feťacká i se svou zlodejskou familií!

hennessy7 ( 10. prosince 2018 19:58 )

Pochopitelně, že fotr se bude snažit ho z toho vysekat. Než by přiznal, že vychoval lempla a fracka schopného přizabít člověka, tak raději bude podmazávat, kde se dá. A Blesk taky tlačí: chudák Lukáš sem, chudák Lukáš tam. A co ta kadeřnice? Jasně Ukrajinka, ta to rozchodí. Styďte se.

DWEI ( 10. prosince 2018 19:58 )

adeso - Přikláním se k Vašemu názoru Babička Nečesanému udělala falešné alibi a té kadeřnici pak dělala ze života peklo.... Rodiče jsou taky kapitola

adeso ( 10. prosince 2018 19:38 )

samozřejmě že to byl ten fracek. Už něco dělá nebo se už x let chystá na studia

spliny ( 10. prosince 2018 18:42 )

Naše justice je hnus!! Vše jim trvá léta to nikde jinde na světě není to co u nás trvá roky!! Je to také díky té divné bábě co sotva mluví,přijde mi divná a najednou se rozpomněla že je to Lukáš. Osobně mu věřím že to on nebyl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání