Karel Šíp se u příležitosti autogramiády své nové knížky „Karneval paměťových buněk“ rozhodl dát prostor také diváckým dotazům. To ale netušil, že se jedné z jeho odpovědí dostane možná větší pozornosti, než by sám chtěl.

„Potkal jste se někdy s panem Krausem? Přijal byste pozvání do jeho show?“ zněla otázka, během které se už moderátor začal škodolibě usmívat.

„S Janem Krausem nás nikdy nikdo nepředstavil a nikdy jsme se nepotkali. Jednou jsme se tak minuli, bez povšimnutí z obou stran. Karel Gott slavil 75. narozeniny a oba jsme byli mezi pozvanými. S Ivanou Chýlkovou (55) jsme se pozdravili, ale pan Kraus dělal, že mě nevidí,“ rozpovídal se otevřeně Šíp.

Nelibost mezi oběma moderátory se datuje už od samého začátku vysílání obou pořadů. „Dramaturgie se mě zeptala, jestli bych tam nepřišel,“ pokračoval Šíp, „to jsem řekl, že děkuju, že ne. Když chci něco říct, řeknu to u sebe, nemusím chodit do jeho show. Navíc znám jeho styl a nevyhovovalo by mi to.“

Aby v tom nezůstal Šíp sám, přispěchal i se slovy Karla Gotta (79), který v Show Jana Krause také nikdy nebyl. Důvodem podle něj je, že se Kraus dívá na své hosty svrchu. „Já než abych na vás koukal takhle nahoru, to tam radši nejdu,“ vysvětlil prý Gott důvod své absence u Jana Krause.

„Něco na tom z psychologického hlediska asi bude. Má nad lidmi automatickou převahu, mluví na ně spatra dolů. Takže mě tam určitě neuvidíte,“ rýpl si Šíp do Krause s úsměvem.

VIDEO: Karel Šíp na rozloučení s Josefem Mladým (†63)

Video
Video se připravuje ...

Karel Šíp na rozloučení s Josefem Mladým (†63): Měl by srandu i z vlastního pohřbu. Tereza Kühnelová, Jan Jedlička

Fotogalerie
22 fotografií