Hráč vlastním jménem Luke byl zatčen policií poté, co diváci zavolali strážce zákona do jeho příbytku  v australském Franklin Groove. 

Záznam domácího násilí během hraní začal ihned kolovat po internetu. Je na něm vidět, jak Grace chce, aby Luke přestal s hraním Fortnite, kterému se věnoval několik hodin. „Běž pryč,“ křičí na ni hráč, a když s jeho odpovědní není spokojená, pokračuje: „Přijdu brzy. Proč se nespokojíš s tou odpovědí?“

Jsem těhotná a ty jsi mě uhodil

Hádka pokračuje, dokud Lukovi neprasknou nervy, načež vstane a své ženě dá facku. „Vědí, že jsi mě uhodil a že jsem těhotná? Doufám, že všichni víte, že jsem těhotná a on mě zrovna uhodil,“ řekla Grace divákům živého vysílání. Luke ji pak dále ignoruje, zatímco na něj žena naléhá, ať přestane hrát.

Nakonec mu rupnou nervy ještě více a začne na ni řvát: „Jdi do pr**le, ty č**ko, ty tu neplatíš účty.“ Následně opět vstane a znovu ji uhodí. Z videa je patrné, jak žena křičí a děti pláčou. „Jdi pryč, zmiz z mého života,“ huláká následně hráč, zatímco jeho žena chce, aby se jí veřejně omluvil. 

Grace nebyla vážně zraněna, ale byla otřesena a rozrušena útokem svého manžela, uvedl web techly.com.au. Doma byly v době útoku i dvě dcerky páru ve věku tří let a 20 měsíců. Jim se nic nestalo. Po zatčení byl Luke propuštěn na kauci a čeká ho soud. Obviněn je z domácího násilí.

Co je Fortnite? 

Fortnite je v současnosti jednou z nejpopulárnějších online her. Založena je na režimu battle royale, v němž hráči seskočí na mapu, která se neustále zmenšuje a na konci může po lítých bitvách zůstat jen jeden vítěz nebo vítězný tým. Ve Fortnite je kladen velký důraz na budování různých staveb.

Fotogalerie
6 fotografií