„Moje cesta na depo, než tam vznikla tříhodinová kolona,“ napsal autor videa, které zveřejnili na svém Facebooku jihomoravští hasiči. Do diskuze pod záznam, kdo za nehodu i následné dopravní komplikace může, se přihlásily více než tři stovky často rozohněných pisatelů. 

Záznam z kamery, který vypadal v prvním okamžiku hodně drsně, se naštěstí obešel bez fatálních následků. „Hasiči nemuseli nikoho z vozidel vyprošťovat. Střet si vyžádal dvě zranění. Provoz na komunikaci směr Vídeň byl ale zastaven pro osobní dopravu i autobusy,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Záchranáři nakonec ošetřili jen dvě osoby. „Dva pacienty, muže a ženu, jsme s lehkými zraněními převezli do bohunického traumacentra,“ potvrdila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Výpadovka na Znojmo a Vídeň se sjezdy na D1 na Prahu a Olomouc je zrádná. Auta spěchají z centra města, často rychlostí, která překračuje povolený limit 60 kilometrů v hodině. Kdo ze čtyř šoférů chyboval, ukáže až policejní vyšetřování.

Stovky řidičů jedoucích stejným směrem měli smůlu. Nehoda je stála čas a nervy. „Kolem půl deváté se podařilo uvolnit jeden jízdní pruh a havarovaná vozidla převzala odtahová služba. Ve 20.43 hodin jsme místo události předali policii,“ shrnul mluvčí hasičů.