Předávání Oscarů se několik posledních let potýká s pravidelným poklesem sledovanosti i hodnocení. Loňský ročník se stal dokonce tím úplně nejméně sledovaným. Poprvé v historii klesl počet diváků pod hranici třiceti milionů. Samotný moderátor tak velkolepé show má na sledovanosti a hodnocení obrovský podíl. Ne nadarmo se říká, že moderovat Oscary je jednou z nejtěžších prací v americkém showbyznysu.

Herec a komik Kevin Hart byl podle filmové akademie sázka na jistotu. Má totiž s provázením na velkých show nějakou tu zkušenost. V minulosti již například uváděl hudební ceny MTV Video Music Awards. V Hollywoodu je mezi diváky i ostatními herci velmi oblíbený. Navíc je neuvěřitelně vtipný. 

„Jsem neskutečně šťastný, že můžu oznámit, že budu uvádět letošní Oscary. Pro mě, jako pro komika, je to skutečně životní příležitost. Vždycky to byl můj cíl,“ pochlubil se ve středu Hart na svém Instagramu.

Jenže jeho nadšení bohužel nesdílela široká veřejnost, když na povrch vypluly jeho staré příspěvky na síti Twitter. Na těch totiž vůbec nešetří peprnými výroky na gay komunitu.

„Kdyby můj syn někdy přišel domů a začal si hrát s panenkami svých sester, rozmlátím mu je o hlavu a řeknu, aby s tím přestal, že to dělají jen gayové,“ chvástal se v jednom ze svých ‚tweetů‘ z roku 2011. „Skutečně byste se měli zamyslet nad tím, jak moc se gayové potí, když nosí košile, protože opravdoví chlapi se nepotí. P.S.: buzny,“ stálo v dalším.

Následně se na něj smetla obrovská vlna kritiky, že své příspěvky za osm let stále neodstranil. S velkým přívalem nevole se setkala také samotná Filmová akademie, která Harta na Oscary najala. V důsledku toho nařídila komikovi, aby se za své výroky omluvil a smazal je. Pokud by tak býval neučinil, hrozili vyhazovem.

„Omlouvat se nebudu! Je to z důvodu, že už jsem se k tomu vyjadřoval několikrát. Nechci se vracet k minulosti, ze které jsem se už nějakým způsobem posunul a jsem úplně jiný člověk,“ prohlásil Hart v reakci na ultimátum. „Jsem vděčný Filmové akademii za tuto příležitost, ale rozhodl jsem se zříci se své role moderátora letošních Oscarů. Hlavním důvodem je především fakt, že nechci být rozptýlením. Tato noc by měla být o těch mnoha úžasných umělcích,“ šokoval Hart ve svém prohlášení. Krátce poté se ale přeci jen omluvil: Hluboce se omlouvám celé LGBTQ komunitě za ta necitlivá slova ze své minulosti."

Americká filmová akademie tak teď musí na poslední chvíli shánět vhodného nástupce. Kdo to bude, se pravděpodobně dozvíme v nejbližších dnech.

VIDEO: Když se v Hollywoodu nedaří: Top 10 trapasů na Oscarech

Video
Video se připravuje ...

Když se v Hollywoodu nedaří: Top 10 trapasů na Oscarech Markéta Volfová, Lukáš Červený, reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Giovanni Cristiani, Antonello Vannucchi, Giorgio Rosciglione, Francesco Santucci - Thanks To Oscar

Fotogalerie
75 fotografií